Σφοδρή κριτική άσκησε το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας (SNP) στη Βουλή των Λόρδων μετά την απόκτηση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι αγοράστηκαν χιλιάδες μπουκάλια σαμπάνιας, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 90.000 λίρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από σχετικό αίτημα έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια του έτους, αγοράστηκαν 1.589 μπουκάλια σαμπάνιας με συνολικό κόστος 88.987 λίρες –περίπου 56 λίρες το καθένα.

Το κόστος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το σύνολο του 2022, όταν πωλήθηκαν 1.580 φιάλες με κόστος 85.462 λίρες.

SNP: Τι ανέφερε εκπρόσωπος

«Ένα Κοινοβούλιο στο οποίο μη εκλεγμένοι Λόρδοι πίνουν σαμπάνια και εισπράττουν 342 λίρες την ημέρα μόνο και μόνο επειδή εμφανίζονται, δεν είναι ένα Κοινοβούλιο κατάλληλο να εκπροσωπεί σωστά τον λαό», δήλωσε ο Τόμι Σέπαρντ, βουλευτής του SNP στο Ανατολικό Εδιμβούργο.

«Οι ψηφοφόροι θα ανατριχιάσουν όταν ακούσουν ότι, ενώ εκείνοι αγωνίζονταν να ισορροπήσουν τα οικονομικά των νοικοκυριών και να πληρώσουν για τα βασικά, όπως τα ψώνια και την ενέργεια, οι μη εκλεγμένοι Λόρδοι έπιναν σαμπάνια», πρόσθεσε ο Sheppard.

SNP: Σαμπάνια αξίας 90.000 λιρών έπιναν οι Λόρδοι

«Το περασμένο έτος καθορίστηκε από την κρίση του κόστους ζωής στο Westminster, η οποία είδε το βιοτικό επίπεδο να πέφτει κατακόρυφα και αμέτρητα περισσότερα νοικοκυριά να ωθούνται στη φτώχεια και την ανέχεια – μια πραγματικότητα ξένη προς τους Λόρδους και τον πολυτελή τρόπο ζωής τους».

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) δεν έχει εκπροσώπους στη Βουλή των Λόρδων λόγω της αντίθεσής που έχει εκφράσει στο μη εκλεγμένο δεύτερο νομοθετικό σώμα.

Βουλή των Λόρδων: «Δεν πληρώνονται από τον φορολογούμενο»

Εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων δήλωσε ότι όλο το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας που πωλείται στη Βουλή των Λόρδων, πωλείται με κέρδος.

«Το μεγαλύτερο μέρος της σαμπάνιας που πωλείται από τη Βουλή των Λόρδων αγοράζεται από τους επισκέπτες στο κατάστημα δώρων και καταναλώνεται μακριά από το Κοινοβούλιο από μέλη του κοινού, ή πωλείται σε εκδηλώσεις δεξιώσεων σε οργανισμούς ή άτομα που φιλοξενούν την εκδήλωση στη Βουλή των Λόρδων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Δεν πληρώνεται από τον φορολογούμενο».