Τέσσερα αυτοκίνητα από την προσωπική του συλλογή πουλάει ο Τομ Χανκς, βγάζοντάς τα σε δημοπρασία κλασικών αυτοκινήτων. Μόνο κερδισμένος βγήκε από αυτήν την κίνηση, καθώς κέρδισε ήδη κοντά στο μισό εκατομμύριο δολάρια.

Τα αυτοκίνητα που έβαλε ο κ. Χανκς και που διατηρούσε στο ράντσο του στο Κέτσουμ του Αϊντάχο, κοστίζουν πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια, τουλάχιστον διπλάσια από το αναμενόμενο. Το κεντρικό κομμάτι ήταν ένα μοναδικό τρέιλερ Airstream από μοντέλο του 1992, που αγοράστηκε καινούργιο τις ημέρες πριν το Airstreams γίνει δημοφιλές σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.  Η τιμή πώλησης ήταν 235.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων.

Εκείνη την περίοδο γυρίζονταν το «Sleepless in Seattle». «Είχα περάσει πάρα πολύ χρόνο σε κανονικά τροχόσπιτα με άσχημη διακόσμηση και τρομερά άβολα έπιπλα, οπότε αποφάσισα να αγοράσω ένα ολοκαίνουργιο Airstream», είπε ο κ. Χανκς. Είχε τοποθετήσει εξοπλισμό κουζίνας και μπάνιου, αλλά άλλαζε έπιπλα όποτε χρειάζονταν για να καθίσουν, να φάνε, να κάνουν πρόβες και να συνεχίσουν με άλλους ηθοποιούς.

Το τροχόσπιτο έχει ταξιδέψει από το Σιάτλ στο Μπόφορτ της Νότιας Καρολίνας για τα γυρίσματα του «Φόρεστ Γκαμπ», με στάσεις στη Φιλαδέλφεια για την ομώνυμη ταινία και στη Νέα Υόρκη για την ταινία «Σάλι», καθώς και πολλά ταξίδια γύρω από το Λος Αντζελες.

Στο διαφημιστικό για τη δημοπρασία αναφερόταν ότι το τροχόσπιτο πωλείται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, με πιάτα, ποτήρια, πολλές μηχανές εσπρέσο, εξοπλισμό κουζίνας, τραπέζι και καρέκλες και γεννήτρια. Ο Χανκς έβαλε την υπογραφή του πάνω σε ένα από τα κλιματιστικά, με αποτέλεσμα να ανεβάσει την αξία του.

Προς όφελος του αγοραστή του Airstream, ο κ. Χανκς πουλάει επίσης ένα βαρύ φορτηγό επιβατών Ford F-450 Super Duty του 2011. Η Kelley Blue Book λέει ότι ένα μοντέλο δεκαετίας σαν αυτό θα έπρεπε πιθανότατα να πουληθεί κάτω από $ 40.000. Ο αγοραστής του πακέτου ρυμούλκησης του κ. Χανκς πλήρωσε πάνω από 84.000 δολάρια.

Ο κ. Χανκς, ο οποίος είπε ότι ήταν λάτρης των ηλεκτρικών οχημάτων πριν γίνουν trend, πούλησε το αρχικό του Tesla Model S του 2015, με υψηλή απόδοση που είναι γνωστό ως P85. Έπιασε πάνω από 67.000 δολάρια. Η Kelley διατηρεί την κανονική της αγοραία αξία στα $ 41,700. Ο κ. Χανκς δεν μπορούσε πραγματικά να εξηγήσει γιατί ήταν βαμμένο στο British Racing Green σαν ένα τζάγκουαρ αγγλικής παραγωγής που λειτουργεί με αέριο.

Ίσως η μεγαλύτερη απώλεια για εκείνον να είναι το Land Cruiser, που ήταν προσαρμοσμένο πλήρως στις απαιτήσεις του οδηγού του, και άγγιξε τα 122.000 δολάρια. Το Toyota FJ40 Land Cruiser, το οποίο είναι άνω των 40 ετών, αλλά ανακατασκευάστηκε πλήρως από έναν ηθοποιό που διοικεί τώρα το Icon 4×4, το οποίο κατασκευάζει οχήματα στην κοιλάδα San Fernando στο Λος Άντζελες.

Το FJ40 ήταν κάποτε ένα μάλλον ξεχασμένο κλασικό που μόνο λίγοι συλλέκτες της Toyota το είχαν. Τώρα, τα πιο σπάνια κλασικά μοντέλα της Toyota, καθώς και πολλά άλλα ιαπωνικά αυτοκίνητα, παίρνουν και δίνουν στις δημοπρασίες.