Ο Άλις Κούπερ στο Stereogum δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι αυτό ακριβώς, επειδή θέλουν να είναι αυτό. Το βρίσκω λάθος όταν έχεις ένα εξάχρονο παιδί που δεν έχει ιδέα. Θέλει απλώς να παίξει και το μπερδεύεις λέγοντάς του: “Ναι, είσαι αγόρι, αλλά θα μπορούσες να γίνεις κορίτσι αν θέλεις να γίνεις”».

Ο ροκ σταρ συνέχισε λέγοντας πως «Νομίζω ότι είναι τόσο μπερδεμένο για ένα παιδί. Είναι μπερδεμένο ακόμη και για έναν έφηβο. Εξακολουθούν να προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους και όμως αυτό συμβαίνει, λέγοντας: “Ναι, αλλά μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις. Μπορείς να είσαι μια γάτα αν θέλεις να είσαι”. Είναι τόσο παράλογο».

«Το όλο θέμα της woke κουλτούρας… Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα. Ποιος φτιάχνει τους κανόνες;» συνέχισε. «Υπάρχει ένα κτίριο κάπου στη Νέα Υόρκη όπου οι άνθρωποι κάθονται κάθε μέρα και λένε:

“Εντάξει, δεν μπορούμε να πούμε “μητέρα” τώρα. Πρέπει να πούμε “το άτομο που γεννά”. Δώστε γραμμή τώρα”.

Ποιο είναι αυτό το άτομο που φτιάχνει αυτούς τους κανόνες; Δεν το καταλαβαίνω. Δεν το σχολιάζω. Είμαι λογικός γι’ αυτό» τόνισε. 

Άλις Κούπερ: «Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι αγόρι»

Ο Άλις Κούπερ υπερασπίστηκε σθεναρά στη συνέντευξη τη δική του άποψη για τη ταυτότητα φύλου, υποστηρίζοντας πως τα γεννητικά όργανα καθορίζουν το φύλο. 

«Λέω λοιπόν να αφήσουμε κάποιον τουλάχιστον να συνειδητοποιήσει σεξουαλικά ποιος είναι πριν αρχίσει να σκέφτεται αν είναι αγόρι ή κορίτσι», πρόσθεσε ο Άλις Κούπερ.

«Πολλές φορές, το βλέπω με αυτόν τον τρόπο, με τον λογικό τρόπο: Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι αγόρι.

Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι κορίτσι.

Εντάξει, είναι γεγονός. Τώρα, η διαφορά είναι ότι θέλεις να είσαι ένα θηλυκό. Εντάξει, αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις αργότερα, αν το θέλεις. Αλλά δεν είσαι άντρας που γεννήθηκε θηλυκό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ