Ένα πολύκροτο διαζύγιο, δικαστική διαμάχη και τώρα μία μήνυση, είναι όσα χωρίζουν το άλλοτε πολυσυζητημένο ζευγάρι του Hollywood. Ο Brad Pitt μήνυσε την Angelina Jolie, για την πώληση του μεριδίου της στο Γαλλικό κτήμα, Château Miraval.

Ο Brad Pitt ισχυρίζεται  ότι είχαν συμφωνήσει να μην πουλήσει κανείς τις μετοχές του Château, μια συμφωνία και των δύο ως κύριων μετόχων. Ο ηθοποιός έχει επενδύσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και συναισθηματικά στην επιχείρηση, εξού και προχώρησε σε μήνυση την «ευθαρσώς» πώληση της Jolie στον Ρώσο επιχειρηματία Yuri Shefler.

Τα δικαστικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες αναφέρουν ότι «η Jolie το έκανε εν αγνοία του Pitt, καταχράζοντας τα δικαιώματά της και αρνούμενη να συνεναίσει. Πούλησε το μερίδιό της γνωρίζοντας ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας επιθυμεί να ελέγξει ολόκληρη την επιχείρηση την οποία με τόσο κόπο και αγάπη έστησε ο Brad Pitt».

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns, στην περιοχή Provence-Alpes-Côte d’Azur, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Το αρχοντικό των 35 δωματίων περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους με τάφρο, σιντριβάνια, υδραγωγεία, μια λίμνη, ένα παρεκκλήσι και έναν αμπελώνα.

Το πρώην ζευγάρι αγόρασε το κτήμα το 2008, για 28,4 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να μεγαλώσουν τα παιδιά τους εκεί και να δημιουργήσουν μια οικογενειακή επιχείρηση κρασιού. Μάλιστα, ο γάμος τους έγινε εκεί το 2014.

Ο Pitt ανέπτυξε τον αμπελώνα στο Miraval σε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο. Κι ενώ η Jolie σταμάτησε να συνεισφέρει εντελώς για τις ανακαινίσεις, ο Pitt «συνέχιζε να επενδύει εκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτώντας περίπου το 70% της επένδυσης του ζευγαριού στο Miraval.

Με πληροφορίες από PageSix