Για τον γάμο του, την επιθυμία για οικογένεια αλλά και τη σχέση του με τη θρησκευτική πίστη μίλησε μεταξύ άλλων ο Λάκης Γαβαλάς σε συνέντευξη. 
 
«Μουδιάζει το μυαλό μου», είπε μεταξύ άλλων στο Action24, μιλώντας για τις φορές που πηγαίνει στην εκκλησία και προσεύχεται.

Όταν ρωτήθηκε αν τα λέει όλα στην εξομολόγηση, ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Βεβαίως, κάνω άδειασμα τρελό» και συμπλήρωσε ότι υπήρξαν φορές που ο παπάς δεν ήξερε ποιος ήταν και το ανακάλυπτε την ώρα της εξομολόγησης. 
 
«Νομίζω θα ήμουν πολύ καλός οικογενειάρχης, δεν έκατσε», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. «Υπήρξα 9 χρόνια παντρεμένος, από τα 20 έως τα 29 μου, ήμασταν παιδιά», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι την τελευταία δεκαετία δεν έχει επαφή με την πρώην σύζυγό του.

«Θα τη φλέρταρα πάλι, θα έκανα χιούμορ όπως παλιά», απάντησε όταν ρωτήθηκε τι θα της έλεγε αν την έβλεπε ξανά. 
 
Ερωτηθείς αν σκέφτηκε να ξαναπαντρευτεί, ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Όχι γιατί μετά μου άρεσαν άλλα πράγματα. Φούστα-μπλούζα, όχι σε εμένα, στις γυναίκες. Φούστες στα αγόρια, αγόρια με παντελόνια στενά, γυναίκες με έξω το στήθος, γυναίκες “καλογριομένες”, άνδρες ξιπασμένοι, όλα αυτά». 
 
Παραδέχθηκε ότι του έμεινε η επιθυμία για τη δημιουργία οικογένειας. «Νομίζω ότι τότε αν δεν είχα πέσει στα βαθιά ερχόμενος στην Ελλάδα, θα είχα κάνει μια υπέροχη οικογένεια. Θα ήθελα τουλάχιστον τρία παιδιά», συμπλήρωσε. 

 
Λάκης Γαβαλάς: Τι είναι Θεός;

Παρότι ήθελε οικογένεια, δήλωσε ότι η απόκτηση ενός παιδιού δεν είναι κάτι που έχει στο μυαλό του.
 
«Εγώ, 71 χρόνων, αν πω ότι το σκέφτομαι σήμερα -είτε με υιοθεσία, είτε να ερωτευτείς και κάνεις βιολογικό παιδί- θα πάει στα 73 μου… Σε αυτό είμαι πάρα πολύ πουριτανός, είμαι άνθρωπος που προσεύχεται, πάει τις Κυριακές στην εκκλησία. Δέχομαι, για να μην παρεξηγούμαι, ό,τι συμβαίνει και όπως συμβαίνει», δήλωσε ο Λάκης Γαβαλάς. 
 
Όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει Θεός για εκείνον, απάντησε: «Ένας 1,94, με κοιλιακούς, στα 35 του, να μην έχουν πέσει τα μαλλιά του και να φοράει λινά πουκάμισα, ακόμη και το χειμώνα».