Η οικογένεια των Ισραηλινών Brodetz που βρήκαν ξανά ο ένας τον άλλον μετά από 51 ημέρες αγκαλιάζονται μεταξύ τους. Ομως τα περισσότερα χάδια τα δέχεται ο Ρόντνεϊ. Οι Oriya, Yuval και Ofri, τα τρία μικρά παιδιά της οικογένειας Brodetz αφέθηκαν χθες ελεύθερα, μαζί και η μητέρα τους, ύστερα από 51 ημέρες αιχμαλωσίας στη Γάζα από τη Χαμάς. Και είχαν τα μεγαλύτερα χαμόγελα στα πρόσωπά τους καθώς αντάλλασσαν φιλιά και αγκαλιές με τον αγαπημένο τους σκύλο.

Ο Ρόντνεϊ, ο σκύλος της οικογένειας, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του καθώς περπατούσε χαρούμενος, κουνώντας την ουρά του και δείχνοντάς τους την κοιλιά του για τρίψιμο.

Τα τρία παιδιά της οικογένειας απήχθησαν μαζί με τη μητέρα τους, Hagar, από το σπίτι τους στο κιμπούτς Κφαρ Αζάρ στις 7 Οκτωβρίου, τη μέρα της δολοφονικής επίθεσης από άνδρες της Χαμάς. Βρίσκονταν σπίτι, ενώ ο πατέρας της οικογένειας, ηγετικό πρόσωπο του κιμπούτς, βρισκόταν εκτός φροντίζοντας για τη φύλαξη της κοινότητας.

Ο ίδιος γλίτωσε από τα πυρά της Χαμάς, ωστόσο όταν γύρισε σπίτι του βρήκε τα τρία παιδιά του και την σύζυγό του να λείπουν και τον σκύλο να είναι ο μόνος που βρισκόταν ακόμα στο σπίτι.