Η αγαπημένη ηθοποιός Jennifer Aniston μίλησε στη People για τα προβλήματα με τον ύπνο που αντιμετωπίζει. Εξήγησε ότι ταλαιπωρείται από διαταραχές ύπνου, όπως η αϋπνία και το στρες για χρόνια. Αποκάλυψε ότι είχε φτάσει σε σημείο να υπνοβατεί. Tα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου 20 χρόνια πριν, παραδέχτηκε η 53χρονη ηθοποιός.

«Νομίζω ότι ξεκίνησε περίπου στην ηλικία των 30. Ίσως και νωρίτερα. Όταν είσαι νεότερος όμως, δεν παρατηρείς τα σημάδια που αφήνει στον οργανισμό σου η έλλειψη ύπνου. Ξεκίνησε σαν κάτι που απλά το αποδεχόμουν. Μετά ξεκίνησα να συνειδητοποιώ όμως, τα αποτελέσματα στην καθημερινότητά μου, τη δουλειά μου, το μυαλό και τη φυσική μου κατάσταση. Όσο περισσότερο ανησυχώ γι’ αυτό, τόσο πιο δύσκολο είναι να κοιμηθώ».

Τα προβλήματα ύπνου της έγιναν τόσο άσχημα που άρχισε ακόμη και να υπνοβατεί και συχνά ξυπνούσε από τους συναγερμούς του αισθητήρα κίνησης στο σπίτι της, ενώ περπατούσε.

«Έγινε κάτι με το οποίο πραγματικά πάλευα. Ήταν το τελευταίο πράγμα στη λίστα, αλλά δεν μπορείτε πραγματικά να τηρήσετε τους τρεις πυλώνες της υγείας που είναι η διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος. Μπορεί να μην μπορείτε να ασκηθείτε και να μην μπορείτε πραγματικά να φάτε σωστά εάν δεν έχετε κοιμηθεί καλά γιατί το ρολόι του σώματός σας είναι αποσυντονισμένο».

Πώς αντιμετώπισε την αϋπνία η Aniston

Τόνισε ότι είχε μια «καταστροφική» συνήθεια για τον ύπνο της, κι αυτή ήταν ότι κοιτούσε συνέχεια την ώρα. «Πήγαινα για ύπνο κι έφτανα να κοιτάω συνεχώς το ρολόι απέναντί μου, με αποτέλεσμα να σκέφτομαι συνεχώς πόσες ώρες ύπνου μου έχουν απομείνει», είπε.

Τελικά, το πρόβλημά της συνεχιζόταν για χρόνια, μέχρι που αποφάσισε να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Βέβαια, εξηγεί πως ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί μερικές φορές να αντιμετωπίζει προβλήματα στον ύπνο της, όμως προσπαθεί να βρίσκει λύσεις.

Η Jennifer κατάφερε να κρατήσει τον ύπνο της υπό έλεγχο αφού επισκέφτηκε έναν γιατρό και έφτιαξε μια νυχτερινή ρουτίνα για τον εαυτό της. Τώρα χαλαρώνει για το βράδυ κάνοντας διατάσεις και γιόγκα και αφήνοντας το τηλέφωνό της έξω από τo υπνοδωμάτιο της, ώστε να μην μπει στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσει.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Miley Cyrus: Με ένα φιλί επισφραγίζει την φημολογούμενη σχέση της με τον Maxx Morando

Rihanna: «Τους γράφει» όλους και πάει στα Μπαρμπάντος με τον ASAP Rocky

Η εκτόξευση της Sydney Sweeney: Από το The Handmaid’s Tale στην επιτυχία του Euphoria