Μία φωτογραφία της Kim Kardashian στο Instagram έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο στα διεθνή μέσα, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτή τη φορά δεν αφορά μια από τις συνηθισμένες της πόζες που μας χαρίζει η Κιm ανά τακτά διαστήματα, με φόντο το πληθωρικό κορμί της, αλλά για μία φωτογραφία μαζί με την αδερφή της, Khloe.

Τα καλλίγραμμα κορμιά τους έχουν ανοίξει, ξανά, τη συζήτηση γύρω από τα φάρμακα και τις ουσίες που υπόσχονται απώλεια βάρους, χωρίς να χρειαστεί να περάσει ο ενδιαφερόμενος από δίαιτες και διατροφές. Στο παρελθόν, η Khloe έχει κατηγορηθεί πολλάκις για χρήση τέτοιων φαρμάκων, με την ίδια να αρνείται τους ισχυρισμούς.

Βέβαια τώρα και οι δύο αδερφές μπήκαν στο στόχαστρο του κόσμου, κατηγορώντας τες πως ποζάρουν λες και αφορά διαφήμιση για το γνωστό φάρμακο, Ozempic. Είναι γνωστό και ως Semaglutide, Wegovy και Rybelsus. Το Ozempic, που δημιουργείται από τη φαρμακοβιομηχανία «Novo Nordisk», είναι γνωστό στους διαβητικούς, αφού συνταγογραφείται ως θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2.

Η χρήση του έχει εγκριθεί από τον FDA μόνο γι’αυτόν τον σκοπό, ωστόσο αρκετοί γιατροί έχουν ξεκινήσει μια «τρέλα» προτείνοντας το σε πλούσιους πελάτες. Η ζήτησή του είναι πλέον τόσο μεγάλη, που η αγορά του από τους εν λόγω πελάτες έχει προκαλέσει έλλειψη δημιουργώντας προβλήματα στους διαβητικούς που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το Ozempic είναι το χειρότερα κρυμμένο μυστικό του Χόλιγουντ. Το φάρμακο έχει εξελιχθεί σε πραγματική τρέλα στο TikTok όπου μάλιστα έχει φθάσει τα 285 εκατομμύρια views. Λέγεται, μάλιστα, πως η Kim το χρησιμοποίησε για να χωρέσει στο φόρεμα της Marilyn Monroe για το Met Ball.

Η δόση κοστίζει 900 δολάρια και χρειάζονται έξι έως οκτώ εβδομάδες για να προκαλέσουν σημαντική απώλεια βάρους.