Στις 13 Ιουλίου, όταν η ηγεσία του SAG-AFTRA αποφάσισε ότι το συνδικάτο προχωρούσε σε απεργία, ο πρόεδρος του Ιδρύματος SAG-AFTRA, Courtney B. Vance και η εκτελεστική διευθύντρια Cyd Wilson συνέταξαν μια επιστολή προς 2.700 από τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη του συνδικάτου, περιγράφοντας την οικονομική ανάγκη που θα αντιμετωπίσουν πολλά από τα μέλη του σωματείου κατά τη διάρκεια της διακοπής της εργασίας του λόγω της απεργίας.

«Έχοντας βιώσει ανάλογη κατάσταση κατά τη διάρκεια του COVID και έχοντας μια τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη μας για να φροντίσουν τους δικούς τους, όταν αποφασίστηκε η απεργία, ο Courtney και εγώ καθίσαμε με την ομάδα μας και είπαμε: “Πάμε πάλι”», δήλωσε η Wilson στο περιοδικό Variety.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το Ίδρυμα SAG-AFTRA (μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνδέεται με το σωματείο) εργάστηκε για να προσφέρει οικονομική ανακούφιση σε πολλά από τα 160.000 μέλη του σωματείου μέσω του Προγράμματος Έκτακτης Οικονομικής Βοήθειας του ιδρύματος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και πάλι για να βοηθήσει τα μέλη κατά τη διάρκεια της απεργίας.

«Βασιζόμαστε σε δωρεές και επιχορηγήσεις για την παροχή υπηρεσιών -ήμασταν πολύ τυχεροί που συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα προγράμματά μας», εξηγεί η Wilson.

«Αλλά όταν αντιμετωπίζουμε μια κρίση όπως αυτή και πρόκειται να ξοδέψουμε εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια, τότε χρειαζόμαστε την στήριξη από τα εύρωστα μέλη μας που έχουν την οικονομική άνεση και για το λόγο αυτό είναι σε θέση να βοηθήσουν άλλους».

Λίγο μετά την αποστολή της επιστολής, η ομάδα του Ντουέιν Τζόνσον επικοινώνησε για να πει ότι ήθελε να βοηθήσει, οπότε τον κάλεσαν πίσω.

«Ήταν σαν μια γιορτή αγάπης. Είναι σαν μία δήλωση του στυλ: «φίλε, ανεβαίνεις με τρόπο που επιτρέπει στους άλλους να μάθουν την τρομερή αναγκαιότητα του», είπε ο Vance στον Τζόνσον ευχαριστώντας τον για τη συνεισφορά του στο ταμείο, σημειώνοντας ότι το ακριβές ποσό παραμένει εμπιστευτικό, αλλά σίγουρα ήταν πολύ ενθαρρυντική η γενναιοδωρία του A-lister.

«Αυτός είναι που δίνει το μήνυμα ότι “σε μια τέτοια στιγμή, είμαι εδώ και δεν πάω πουθενά, ό,τι χρειαστείτε θα κάνω” Και αυτό στέλνει ένα τεράστιο μήνυμα σε άλλους ανθρώπους για να κινηθούν με τον ίδιο τρόπο».

Η Wilson εξηγεί ότι οι επιχορηγήσεις του Ιδρύματος SAG-AFTRA προσφέρουν έως και 1.500$ ανά μεμονωμένο μέλος, αλλά σε ακραίες συνθήκες όπου υπάρχουν προβλήματα υγείας ή άλλες καταστάσεις που υποδεικνύουν ότι ένας ηθοποιός βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, ένα ισόβιο μέλος μπορεί να λάβει έως και 6.000$ ως έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Έτσι, η επταψήφια δωρεά του Τζόνσον έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει χιλιάδες ηθοποιούς. (Η Wilson εκτιμά ότι μεταξύ 7.000 και 10.000 μέλη θα χρειαστούν αυτές τις υπηρεσίες).