Ο Σωτήρης Τσαφούλιας έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Fay’s Time» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πλημμύρες στην Θεσσαλία και στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

«Ένας σκηνοθέτης οφείλει να είναι ανοικτός στις υποδείξεις του ηθοποιού. Με εκπλήσσει ότι προκαλώ αίσθηση όταν λέω το αυτονόητο. Όλα έχουν να κάνουν με την ενσυναίσθησή μας, όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος φτωχαίνει όλη η ανθρωπότητα.

Ζούμε σε μια εποχή που οι αριθμοί είναι πιο σημαντικοί από τους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά.

«Είναι φθηνότερο να αποζημιώσεις κάποιον από το να κάνεις αντιπλημμυρικό έργο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουν να γίνονται τα ίδια πράγματα. Είμαστε φυγόπονοι. Θέλουμε να αλλάξει κάτι, αλλά να μην υποφέρουμε εμείς από την αλλαγή», συμπλήρωσε ο Τσαφούλιας.

Όσον αφορά τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα ήθελα να μου πείτε, για να μπορέσω να τοποθετηθώ αν θέλετε, γιατί αποτελεί διαφορετική πρόταση και ποιο είναι το φαινόμενο; Γιατί τον χαρακτηρίζουμε έτσι; Αυτό το κάνετε εσείς, όπως και με τους παίκτες του ριάλιτι;

Σε μια μέρα αποδομείτε κάποιον και σε μια μέρα τον κάνετε θεό. Δεν έχω ακούσει ακόμα πολιτικές θέσεις και πολιτικό λόγο για να κρίνω τον άνθρωπο ως πολίτης γι’ αυτό που θέλει να δώσει. Έχω δει άλλου είδους προβολή που δεν μου κάνει εντύπωση. Την βλέπω καθημερινά σε πάρα πολλά επίπεδα.

Εγώ κινηματογραφώ από το 2010 και ξαφνικά αποθεώθηκα για ένα πεντάλεπτο στην εκπομπή της Σκορδά πριν από χρόνια. Δεν ασχολήθηκε κανείς με την ουσία του έργου μου αλλά από μια δήλωση που έκανα σαν άνθρωπος. Ο κόσμος ψάχνει μάγους και δεν υπάρχουν, όπως είμαστε σήμερα, για να αλλάξει μια κατάσταση», κατέληξε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.