Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της 3ης και τελευταίας σεζόν του Έτερος Εγώ, ο Σωτηρής Τσαφούλιας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην σκηνοθετική του πορεία, πάλι κάτω από τη στέγη της Cosmote TV, πάλι με επίκεντρο ένα έγκλημα. Και τι έγκλημα…Η πρώτη καταγεγραμμένη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει καταγραφεί με βάση τον αριθμό νεκρών από έναν θύτη.

Με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, ο Τσαφούλιας μας μεταφέρει στις αρχές του 20ου αιώνα στα Κύθηρα, εκεί όπου ένας άντρας έγινε περίγελος του χωριού Γερακιτιάνικα όταν εξαιτίας μιας πελάτισσας, βγήκε φήμη στο χωριό πως παρενοχλεί παντρεμένες και έπαψαν να πηγαίνουν στο τσαγαράδικο του.

Το μαγαζί έκλεισε και ο ίδιος μάζεψε τα μπογαλάκια του για την Αθήνα, όπου δούλεψε σε τσαγκαράδικο και έγινε γρήγορα από τους καλύτερους. Αυτό τον έβαλε στο στόχαστρο των άλλων καλφάδων που του έστησαν πλεκτάνη για να τον βγάλουν κλέφτη και το αφεντικό τον απέλυσε και μάλιστα τον κατήγγειλε, με αποτέλεσμα να μπει φυλακή.

Όταν βγήκε, αναγκαστικά πήγε να αναζητήσει αλλού δουλειά, αλλά απολύθηκε κι από κει. Δεν άντεξε όσα είχε πάθει και αποφάσισε να επιστρέψει στα Κύθηρα για να εκδικηθεί.

Τυφλωμένος από τη δίψα της εκδίκησης και από το μεθύσι, ο τσαγκάρης οδηγήθηκε σε άλλο χωριό απ’ αυτό που στόχευε, βρέθηκε στην εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα όπου γινόταν μια βάφτιση, άρχισε να βαράει τις καμπάνες για να προσελκύσει τους ανθρώπους και όποιος πλησίαζε, έτρωγε από μία μαχαιριά. 15 ανθρώπους πρόλαβε να μαχαιρώσει θανάσιμα, πριν δεχτεί σφαίρα από τον παπά, όχι όμως μοιραία.

Ο Α. Λ. συνελήφθη ένα 24ωρο μετά και κατέληξε στις φυλακές, όπου διέπραξε ακόμα μια δολοφονία, την 16η του, και ανέβηκε στην κορυφή της ιεραρχίας. Τα έβαλε όμως με τους Μανιάτες, οι οποίοι πλήρωσαν τον κουρέα της φυλακής και του κάρφωσε το ξυράφι στον λαιμό.

Αυτές οι πληροφορίες μας έρχονται από το βιβλίο του Πάνου Ξενάκη (είναι το Γεράκι στο The Chase) και πάνω σε αυτές θα αναπτύξει την αφήγησή του στις 17 Κλωστές ο Τσαφούλιας, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.