Το είδωλό τής αποχαιρέτησε, σήμερα, η Γαλλία. Καλλιτέχνες, πρόσωπα της μόδας, η Πρώτη Κυρία της χώρας, αλλά και πλήθος κόσμου, απέτισαν φόρο τιμής στην Τζέιν Μπίρκιν, που έφυγε από την ζωή την περασμένη Κυριακή. 

Παρούσες ήταν και οι δύο κόρες της Γαλλοβρετανίδας τραγουδίστριας, Σαρλότ Γκενσμπούρ και Λου Ντουαγιόν, καθώς και τα εγγόνια της, Άλις και Μπεν Ατάλ για να αποχαιρετήσουν την Τζέιν Μπίρκιν, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι μετά από πολύμηνη μάχη με την λευχαιμία.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, συνοδευόταν από πολλούς Γάλλους ηθοποιούς, όπως η Βανέσα Παραντί, ο Ζοζέ Γκαρσία, η Κατρίν Ντενέβ και η Σαντρίν Κιμπερλέν.

Ο τραγουδιστής Ετιέν Νταό, στον επικήδειό του, είπε: «Τζέιν μου, σε ευχαριστώ για το ταλέντο σου. Η κομψή και φυσική ομορφιά σου, το καυστικό, μακάβριο και βρετανικό σου χιούμορ, συνόδευσαν τη ζοφερή εφηβεία μας. Θέλαμε να γίνουμε ή εσύ ή ο Σερζ». Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Θα βρες τους γονείς σου, την Κέιτ (σ.σ.: η μεγαλύτερη κόρη τής Τζέιν Μπίρκιν, η οποία έχει αποβιώσει), τον Σερζ, τους φίλους σας και τα σκυλιά σας. Θα μας λείψετε τρομερά».

Η μουσική τής Τζέιν Μπίρκιν αντηχούσε σήμερα στους δρόμους του Παρισιού, καθώς η οικογένεια και οι φίλοι της παρευρίσκονταν στην κηδεία της. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από την εκκλησία Saint Roch, με έναν στενό της φίλο να δηλώνει ότι η 76χρονη ηθοποιός και μουσικός ετοιμαζόταν να ξανασμίξει με αγαπημένα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην συντρόφου της, Σερζ Γκενσμπούρ.