Μετά τον Τζόνι Ντεπ και τη δυναμική του επιστροφή (αν και ο ίδιος δεν θέλει να το αποκαλεί έτσι, μιας και δεν έφυγε ποτέ) στον κινηματογράφο, ήρθε η σειρά της κόρη τους, Λίλι Ρόουζ Ντεπ να έρθει στο προσκήνιο. Η 24χρονη πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΗBO, ονόματι «Idol», σε έναν ρόλο αμφιλεγόμενο.

Για την ακρίβεια, η Ντεπ υποδύεται μια τραγουδίστρια (Jocelyn) που παθαίνει νευρικό κλονισμό κατά τη διάρκεια περιοδείας της και από εκεί και έπειτα, βιώνει έναν εφιάλτη. Στη σειρά πρωταγωνιστεί και ο The Weeknd, ως Tedros, έναν μυστηριώδη τύπο νυχτερινού κέντρου, ο οποίος εκτός από ηθοποιός είναι και εκτελεστικός παραγωγός.

Τζόνι Ντεπ

Η σειρά έχει δεχθεί σφοδρή κριτική – Πώς το σχολίασε ο Τζόνι Ντεπ

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, οι θεατές δεν φάνηκαν να είναι ευχαριστημένοι με την πλοκή της ιστορίας. Το Idol έχει πολλές σεξουαλικές σκηνές και βία (ανάμεσά τους έχει αυνανισμό και στραγγαλισμό), με αποτέλεσμα πολλοί να γράψουν πως ο δημιουργός Σαμ Λέβινσον, μετέτρεψε τη σειρά σε «πορνό βασανιστηρίων και φαντασία βιασμού».

Από την άλλη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ο Τζόνι Ντεπ δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις αρνητικές κριτικές και ίσα-ίσα νιώθει περήφανος για την κόρη του, όπως αποκάλυψε στενή πηγή, λέγοντας πως «κάτι πρέπει να κάνει σωστά για να έχει κερδίσει τόση προσοχή».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Ο Τζόνι λατρεύει το γεγονός ότι η Λίλι δημιουργεί τη δική της καριέρα και προκαλεί τον εαυτό της να αναλάβει ρόλους που την ενδιαφέρουν και τη δοκιμάζουν. Δεν στηρίζει την καριέρα της στην επιτυχία του. Του αρέσει που είναι ένα τόσο δυναμικό άτομο, ειδικά τώρα που έχει λάβει κάποια επιπλέον προσοχή με τον ρόλο της στο ‘Idol’. Είναι περήφανος γι’ αυτήν και πιστεύει ότι κάτι πρέπει να κάνει σωστά, αφού ο ρόλος της έχει τραβήξει τόση προσοχή, είναι περήφανος για την επιτυχία της».

Τζόνι Ντεπ

Η σκηνή που έχει συζητηθεί περισσότερο (και όχι για καλό)

Η σειρά του HBO έχει πολλές ακραίες σκηνές, όμως μία φαίνεται πως συζητιέται πολύ. Πρόκειται για αυτή που ο Tedros έχει σεξουαλική συνεύρεση με την Jocelyn, κρατώντας επίσης ένα μαχαίρι, που τελικά καταλήγει στον στραγγαλισμό της. 

Ήταν προφανές πως η αντιμετώπιση της γυναικείας σεξουαλικότητας ξεπέρασε τα όρια, ωστόσο ο Σαμ Λέβινσον απάντησε γι’αυτό πως «ζούμε σε έναν πολύ σεξουαλικοποιημένο κόσμο, ειδικά στις ΗΠΑ – η επιρροή του πορνό είναι ισχυρή και στον ψυχισμό των νέων ανθρώπων».

Η Λίλι Ρόουζ Ντεπ, με τη σειρά της, υπερασπίστηκε τον δημιουργό της σειρά, λέγοντας πως ο «Σαμ  είναι για πάρα πολλούς λόγους, ο καλύτερος σκηνοθέτης με τον οποίο έχω δουλέψει ποτέ. Ποτέ δεν ένιωσα μεγαλύτερη υποστήριξη ή σεβασμό σε έναν δημιουργικό χώρο, η συμβολή και οι απόψεις μου εκτιμήθηκαν περισσότερο».

Το trailer της σειράς: