Μετά από τον αντισυνταγματικό νόμο που σχεδόν απαγορεύει τις αμβλώσεις στο Τέξας, μετά το πέρας των έξι εβδομάδων, ήλθε και η πρωτοβουλία της ομάδας «Texas Right for Life» να δημιουργήσει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου θα καταδίδονται τα ονόματα των παραβατών. Μετά από αυτή την κίνηση, ξεσηκώθηκαν οι χρήστες του TikTok και του Reddit, υποβάλλοντας μαζικά καταγγελίες στην ειδική πλατφόρμα.

Έτσι, το site γέμισε από πλαστές αναφορές, μέχρι και πορνογραφικό υλικό από το κινούμενο σχέδιο Shrek. Ενας χρήστης, για παράδειγμα, έστειλε 742 αναφορές ότι ο κυβερνήτης της πολιτείας κάνει παράνομες αμβλώσεις. Άλλοι έγραφαν ότι η πολιτεία βοηθά τις γυναίκες, καθώς φτιάχτηκαν δρόμοι που οδηγούν στις κλινικές.

Ένας άλλος χρήστης του TikTok έδειξε πώς ανέβασε memes του Shrek ισχυριζόμενος ότι ήταν εικόνες που αποδεικνύουν ότι η γυναίκα του απέβαλε το μωρό 4 εβδομάδων χωρίς την έγκρισή του. Εν τω μεταξύ, άλλοι χρήστες ενθάρρυναν τους ανθρώπους να ανεβάζουν συνημμένα εικόνων που περιέχουν διάφορα είδη πορνό.

Ένας ακτιβιστής που ονομάζεται Sean Black είπε ότι προγραμματίζει ένα πρόγραμμα για να υποβάλλει αναφορές μαζικά στον ιστότοπο αυτομάτως. Ο Black, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως «κανονικό φοιτητή από τη Βόρεια Καρολίνα», κυκλοφόρησε έναν αλγόριθμο Python και μια συντόμευση iOS για τους λιγότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία, ώστε να στέλνονται χιλιάδες αναφορές την ημέρα.

Είπε ότι τα δεδομένα του δείχνουν ότι σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τον κώδικα Python και 9.000 έχουν χρησιμοποιήσει τη συντόμευση iOS. Άλλοι έχουν εμπνευστεί από την κωδικοποίησή του εναντίον των υποστηρικτών κατά των αμβλώσεων, λέγοντας ότι συνεργάτες σε όλες τις ΗΠΑ εργάζονται μαζί του σε 10 «ενεργούς κλάδους».

Το τρολάρισμα στο Tik Tok συνεχίζεται και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις

«Θα ήταν κρίμα αν το TikTok καταστρέψει τον ιστότοπο Prolifewhistleblower.com. Πραγματικά ντροπή », έγραψε ένας χρήστης του TikTok σε ένα βίντεο ειρωνευόμενος την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Selena Gomez, συνέχισαν να απαντούν στη φόρμα με ψευδή δεδομένα.

Από την πλευρά του, το Texas Right to Life είπε στο Spectrum News ότι κάθε κίνηση είναι ευπρόσδεκτη – αν και επιβεβαίωσαν ότι οι ψεύτικες αναφορές και μια προηγούμενη επίθεση DDOS προσπάθησαν και οι δύο να καταστρέψουν τον ιστότοπο.

https://www.intronews.gr/4774-2-mexiko-istoriki-apofasi-tou-anotatou-dikastiriou-antisyntagmatiki-i-poinikopoiisi-tis-amvlosis

Ο νόμος που πέρασε στην πολιτεία, ένας από τους πιο σκληρούς στις ΗΠΑ, καθιστά παράνομη τη βοήθεια προς γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης. Στην πράξη τις απαγορεύει χωρίς να το κάνει ρητά, θέτοντας πολύ στενά χρονικά όρια.

Για την εφαρμογή του νόμου μια ομάδα κατά των αμβλώσεων εγκαινίασε μια πλατφόρμα όπου συγκεντρώνονται στοιχεία για τους παραβάτες, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 δολαρίων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο στρατός κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κινητοποιείται για το κοινό καλό. Εν μέσω διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι, οι οπαδοί του BTS ανέλαβαν δεξιά hashtags όπως #BlueLivesMatter και #MAGA, καθιστώντας τα ουσιαστικά άχρηστα ως σημεία συγκέντρωσης.

Τότε, όπως και τώρα, η Gen Z αποδεικνύει τη δύναμή της, ενώ πολλοί έχουν αρχίσει να τρέφουν δέος για εκείνη, καθώς το TikTok μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας εν μέσω πολιτικοκοινωνικής διαταραχής. Οι TikTokers έχουν αξιοποιήσει τη συλλογική τους δύναμη για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα σε όποιον θέλει να επωφεληθεί από τον πόνο και τον φόβο των ανθρώπων που αναζητούν άμβλωση για το δικό τους οικονομικό και ηθικό κέρδος.