Σχέσεις με τη νεοναζιστική ιδεολογία και υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε εμπορικό κέντρο του Τέξας που είχε ως αποτέλεσμα οκτώ νεκρούς.

Συγκεκριμένα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας υμνούσε τον Χίτλερ και έγραφε αναρτήσεις στις οποίες καταφερόταν εναντίον των γυναικών και των φυλετικών μειονοτήτων. Η αστυνομία ερευνά τους λογαριασμούς του δράστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει βρει αναρτήσεις του στις οποίες καταφέρεται εναντίον των μειονοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα του μακελειού ο δράστης φορούσε και ένα σήμα με τα γράμματα “RWDS” (Right Wing Death Squad- Ακροδεξιό Τάγμα Θανάτου).

Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι ο δράστης πιστεύεται ότι είχε κάνει αρκετές αναρτήσεις πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες υμνούσε τον Χίτλερ, ενώ είχε εκφράσει νεοναζιστικές απόψεις.

Ο δράστης, που χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, έχει ταυτοποιηθεί ως ο 33χρονος Μαουρίσιο Γκρασία. Έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο. Οι αρχές προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί στο πιθανό κίνητρο της επίθεσης.