Σε νέα μέτρα προχωρά και η Γερμανία, τα οποία ανακοίνωσε η Angela Merkel προ ολίγου. Η καγκελάριος εξήγησε πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, επομένως η χώρα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Όπως η Αυστρία, έτσι και η Γερμανία, κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό από τον Φεβρουάριο.

Επίσης, θα επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown. Παράλληλα, οι ντίσκο και τα κλαμπ θα πρέπει να κλείσουν, εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό, είπε η καγκελάριος, που προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».

https://www.intronews.gr/9421-2-ursula-von-der-leyen-ypochreotiko-emvoliasmo

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της Angela Merkel και του νέου καγκελάριου με τους περιφερειακούς ηγέτες, με στόχο να υπάρξει οδικός χάρτης για τη χώρα. «Ναι» στον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει ήδη πει ο εν αναμονή καγκελάριος Olaf Scholz, με Αριστερά και Φιλελεύθερους να συμφωνούν με την πρότασή του. Επίσης, έχει ταχθεί υπέρ των απαγορεύσεων για τους ανεμβολίαστους, καθώς είπε ότι η είσοδος στο λιανεμπόριο πρέπει να επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ τα επίπεδα εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερα απ’ ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης.