Αποτροπιασμό και θλίψη προκαλεί ακόμη ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Θεσσαλονίκη. Ασυνείδητος κλώτσησε στο κεφάλι ένα αδέσποτο γατάκι την περασμένη εβδομάδα όταν αυτό τον πλησίασε για να το χαϊδέψει.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το γατάκι βρέθηκε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ της στάσης Φιλίππου στους Αμπελόκηπους από περαστικό, ο οποίος το μετέφερε στον κτηνίατρο και ενημέρωσε τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

«Ο γιατρός είπε ότι είναι σίγουρα κλωτσιά. Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Μου έδειξε σε βίντεο την εξέταση που έκανε στο γατάκι. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση. Έχει οίδημα στο κεφάλι. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υποχωρήσει για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να χειρουργηθεί. Όσο έχει οίδημα στο κεφάλι δε μπορεί να γίνει χειρουργείο. Του χορηγείται ορός» εξήγησε στο thesstoday.gr η Κλεοπάτρα Καραφώτη από την φιλοζωική.

Σύμφωνα με την ίδια η μικρή γάτα ήταν ιδιαίτερα φιλική με τους ανθρώπους και δεν φοβόταν να τους πλησιάσει. «Το γατάκι ήταν πάρα πολύ χαδιάρικο» είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση της νεαρής γάτας που νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη κρίνεται σταθερή με την κυρία Καραφώτη να σημειώνει ότι έχει μείνει τυφλή, ενώ δε μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη αν έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλο από το σφοδρό χτύπημα. «Το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει αλλά μετά χρειάζεται μεγάλο χειρουργείο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα μάτια του. Θα μείνει τυφλό. Τώρα μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει».

Σημειώνεται ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένο το γατάκι βρίσκονται σχολικές μονάδες και την ώρα που υπολογίζεται ότι έγινε το συμβάν έφηβοι αλλά και μικρότεροι μαθητές θα πήγαιναν στο σχολείο τους.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία να υιοθετήσουν το γατάκι αν γίνει καλά.

Ερωτηθείσα για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εκλείψουν αυτά τα περιστατικά -λίγους μήνες νωρίτερα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η είδηση για ένα νεογέννητο γατάκι που ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη-, η κυρία Καραφώτη επεσήμανε στο ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι ορίζει ο νόμος:

«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Όταν προβλέπεται φυλακή και πρόστιμο, να εφαρμόζεται ακριβώς. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι άρρωστοι. Βρίσκουν ευχαρίστηση στη βία και στον πόνο και αυτό λέει πολλά. Όταν έρχεται ένα ζώο να δώσει αγάπη σε κάποιον κι αυτός θέλει να το σκοτώσει, σκεφτείτε πόσο άρρωστος πρέπει να είναι αυτός ο άνθρωπος».