Στο επίκεντρο έχει βρεθεί η Άννα-Μαρία Βέλλη τα τελευταία δύο 24ωρα, από τη στιγμή που μίλησε στο TikTok για ακόμα μια φορά για την κακοποίηση που υπέστη από πρώην σύντροφό της. Κι εννοείται πως σε τέτοιες αναμπουμπούλες το κατιναριό θριαμβεύει. Κι από αυτή τη γιορτή του κατιναριού δε γίνεται να λείπει καμία πρωινή εκπομπή, πολλώ δε αυτή της Καινούργιου που πάντα πρωτοστατεί.

Έτσι, είδαμε ρεπόρτερ της εκπομπής να πηγαίνει να βρει την Άννα-Μαρία Βέλλη έξω από τον χώρο δουλειάς της ή το σπίτι της, ελάχιστη σημασία έχει, και τη φίλη της Βέλλη, τη Youtuber Fosbloque να προσπαθεί να εξηγήσει στην ρεπόρτερ με ηρεμία και πάσα ευγένεια πως επιθυμεί να αποχωρήσουν και να μην τους ενοχλήσουν για δηλώσεις.

Αυτή η παράκληση από μεριάς της φίλης της κ. Βέλλη γίνεται 4 φορές, επανειλημμένα, όμως η δημοσιογράφος επιμένει να την αγνοεί, να αδιαφορεί και να επιθυμεί να προχωρήσει σε μια παρενόχληση ενός ανθρώπου που ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να μιλήσει.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος ζητάει από την Fosbloque να μιλήσει εξ ονόματος της Βέλλη κι όταν το αρνείται και αυτό, πάλι πιέζει για να πάρει αυτό που έχει πάει να πάρει, δηλαδή μια δήλωση που να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Γίνεται λοιπόν όλο αυτό και η φίλη της Βέλλη αναγκάζεται να βάλει το χέρι της στην κάμερα και το μικρόφωνο για να μπορέσει να αποχωρήσει με το αμάξι η Βέλλη και να μην υπάρχει καθαρό πλάνο της. Και αφού γίνεται αυτό, στην εκπομπή της Καινούργιου, τόσο η παρουσιάστρια όσο και ο Πουλόπουλος σπεύδουν να υπερασπιστούν την δημοσιογράφο της εκπομπής, λέγοντας την κλασική μπαρούφα πως «είχε πάει να κάνει τη δουλειά της».

Η δε Καινούργιου ανέφερε και για να κάνει επίκληση στο συναίσθημα, αλλά για να εκθέσει περισσότερο τη Βέλλη ως έναν «κακό άνθρωπο», πως η ρεπόρτερ της είναι μητέρα δύο παιδιών.

Η Άννα-Μαρία Βέλλη «υποχρεούται» να υποστεί 2η κακοποίηση από τους ρεπόρτερ

Δεν το γνωρίζαμε κ. Καινούργιου πως αν είσαι μητέρα δύο παιδιών και «κάνεις την δουλειά σου», σου επιτρέπεται να παρενοχλείς ανθρώπους και να έχεις συμπεριφορά στο όριο της κακοποίησης, να παραβιάζεις τα προσωπικά όρια του άλλου. Δεν το ξέραμε πως επιτρέπεται επειδή είσαι ρεπόρτερ και σε έχει στείλει κάποιος άλλος, μπορείς να μη σέβεσαι την ευγενική επιθυμία του άλλου να μη σου μιλήσει.

Το ξαναγράφω όπως το έγραψα στην περίπτωση Νταλάρα. Οι ρεπόρτερ όλων των εκπομπών στην τηλεόραση είναι κακοποιητικοί. Δεν ξέρω τι διαμείβεται σε κάθε περίπτωση πριν ανοίξει η κάμερα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις στήνεται ένα θεατρικό δράμα. Αυτό που βλέπουμε πάντως είναι ξεφτίλα και θα έπρεπε οι ρεπόρτερ να ντρέπονται που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Να το ξαναπώ για να γίνει λιανά, προς κάθε ρεπόρτερ και δήθεν δημοσιογράφο: όταν κάποιος μας λέει Όχι, το σεβόμαστε, λέμε ευχαριστώ και συνεχίζουμε τη ζωή μας. Δεν του βάζουμε το μικρόφωνο με το ζόρι, ούτε τον τραβάμε με την κάμερα. Ελπίζω κάποια στιγμή η Άννα-Μαρία Βέλλη και κάθε Άννα-Μαρία Βέλλη να προχωρήσουν σε μηνύσεις δημόσιας παρενόχλησης από ρεπόρτερ για να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία τους.

ΥΓ. Αυτό που συμβαίνει στο πρόσωπο του Άρη Μακρή είναι η απόδειξη πως influencers, instagrammers, Youtubers, celebrities εν γένει, μετέτρεψαν το να μιλάς για ζητήματα όπως η κακοποίηση σε δημόσιο θέαμα, σε παράσταση, είτε άθελα τους είτε ηθελημένα τους. Δεν ξέρω αν ο εν λόγω είναι ο κακοποιητής που λέει η Άννα-Μαρία Βέλλη. Το σχόλιο-ερώτηση που της έγινε και δημοσιεύτηκε στο επίμαχο βίντεο, το δικό του όνομα δείχνει κι ας έχουν βάλει δήθεν θολούρα. Και το ότι το έβαλε, προφανώς σημαίνει πως ήθελε να το αφήσει να διαρρεύσει αυτή τη φορά.

Θέση όλων ημών δεν είναι να λέμε «αυτός το έκανε, ναι, φάτε τον». Θέση μας είναι να καταδικάζουμε τις συμπεριφορές. Όπως η θέση αυτής της υπόθεσης θα έπρεπε να είναι στα δικαστήρια και όχι στα social media, να σπεύδει ο στρατός από τα 15χρονα που βλέπουν την Άννα-Μαρία Βέλλη να σχολιάζει στο προφίλ του Μακρή για το αν την κακοποίησε ή όχι.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή θα πρέπει αναγκαστικά να βγει να πει η Άννα-Μαρία Βέλλη πως αυτός είναι, εφόσον είναι, και από κει και πέρα να πάνε δικαστικά ή να το παραδεχτεί και ο ίδιος, ή να βγει μια φορά και να πει πως δεν αναφέρεται σε αυτόν για να τελειώνει η σπέκουλα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Κι ο ίδιος θα πρέπει να καταλάβει πως οι αναρτήσεις στα social είναι για παιδάκια. Ή θα κινηθεί νομικά για τον διασυρμό του ονόματος του εφόσον λέει πως δεν είναι ο κακοποιητής ή θα μείνει στη σιωπή και θα αποδέχεται ότι είναι.

Μετατρέψαμε μια εξομολόγηση για ένα τόσο άσχημο βίωμα σε τσίρκο μεντράνο, με σκηνοθέτες την κάθε Καινούργιου και αρωγό (άθελά της μάλλον, αλλά δε γίνεται να μη γνώριζε τι διαστάσεις θα πάρει ξανά το ζήτημα και τι κυνηγητό θα φάει) την ίδια την Άννα-Μαρία Βέλλη.

ΥΓ1. Ελπίζω η κ. Άννα-Μαρία Βέλλη που ανέφερε πως δεν θα έκανε παρέα ποτέ με κάποιον που της είπαν ότι είναι θύτης, χωρίς να θέλει να εξακριβώσει αν ισχύει, γιατί για εκείνη όποιος υποστηρίζει ότι είναι θύμα, είναι θύμα, να το έχει αυτό ως κανόνα με όλους τους ανθρώπους. Αν δηλαδή ένας άντρας της πει ότι μια κοπέλα τον κακοποίησε ψυχικά, να τον πιστέψει χωρίς να θέλει να το εξακριβώσει και να βγάλει από τη ζωή της αυτή την κοπέλα.