Την ευθεία αντίρρησή του να αντισκατασταθούν οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την δικογραφία την υπόθεση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζει ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας συγγενών 9 ανθρώπων, που έχασαν στη ζωή τους και 4 τραυματιών, Αλέξης Κούγιας.

Eιδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κούγιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκείνο που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι χωρίς καν να δοκιμαστεί η ποιότητα της ανακριτικής διαδικασίας -ενώ αντιθέτως σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σωστά αντανακλαστικά, ενώ εδώ υπήρχαν άμεσα αντανακλαστικά- ξαφνικά αφαιρούν τη δικογραφία από την κ. ανακριτή και αύριο θα συνεδριάσει η ολομέλεια Εφετών Λαρίσης και θα επιλεγεί ένας ανακριτής, ο οποίος θα κάνει κάθε μέρα εκατοντάδες πολιτικά δικαστήρια, θα κάνει κάθε μέρα εκατοντάδες ποινικά δικαστήρια -είναι ήρωες οι δικαστές εκεί και οι Πρόεδροι Εφετών- και θα κάνει και ανακριτική διαδικασία; Εδώ θα έπρεπε εκτός της κ. Σούρλα να οριστεί και δεύτερη ή δεύτερος ανακριτής».

«Πρέπει να γίνουν στοχευμένες ανακριτικές ενέργειες. Το να ξεκινήσει πάλι από την αρχή ένας εφέτης που δεν έχει δει τον κυρίως κατηγορούμενο, δεν έχει μιλήσει μαζί του, αυτόν πρέπει να τον καλέσει σε συμπληρωματική απολογία. Αυτή τη στιγμή οι μόνοι που έχουν δει και έχουν μιλήσει με τον κύριο κατηγορούμενο είναι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας θα συγκληθεί αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή. Τη  σύγκληση της Ολομέλειας των 21 Εφετών έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.