Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παρέλαβε το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξαιτίας του οποίου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων, υποστήριξε πως ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής δεν έχει λάβει κάποιο πόρισμα και τόνισε πως ο ίδιος θα ελέγξει την αξιοπιστία του μέσω ειδικών συμβούλων.

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

«Οπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μου γραφείο έχει αναλάβει την εκπροσώπηση 15 οικογενειών θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Καθημερινά με τους συνεργάτες μου, εκ των οποίων η μία είναι μόνιμα στην Λάρισα, παρακολουθούμε με υπευθυνότητα τις εξελίξεις του ανακριτικού έργου.

Ο Εφέτης-Ανακριτής κος Μπακαΐμης καθημερινά εξετάζει μάρτυρες, το περιεχόμενο των καταθέσεων των οποίων θα πληροφορηθούμε από την επόμενη εβδομάδα, μην επιθυμώντας να δυσχεράνουμε το ανακριτικό έργο. Σήμερα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι παραδόθηκε στον κο Εφέτη-Ανακριτή δια της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης ένα πόρισμα πραγματογνωμόνων.

Θέλω εντελώς υπεύθυνα να ενημερώσω ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή που κάνουμε αυτήν την ανάρτηση, μέσω του site του γραφείου μου, κανένα πόρισμα δεν έχει παραδοθεί στον κύριο Εφέτη-Ανακριτή, πάρα το ότι το ανακριτικό έργο δεν διεκόπη ούτε την Μεγάλη Εβδομάδα και συνεχίζεται και την εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Μόλις παραδοθεί το συγκεκριμένο πόρισμα, την αξιοπιστία του οποίου θα θέσουμε υπόψιν των ειδικών συμβούλων μας, θα ενημερώσουμε τους συγγενείς των θυμάτων για την αξιοπιστία του.

Σημειωτέον, μέχρι σήμερα δεν έχουν ορισθεί από τον κο Εφέτη-Ανακριτή, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος, πραγματογνώμονες για να διερευνήσουν, δίνοντας τον όρκο των πραγματογνωμόνων, τις συνθήκες του πολύνεκρου αυτού δυστυχήματος, ώστε να ορίσουμε και εμείς τους δικούς μας τεχνικούς συμβούλους».