Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό του 34χρονου που φέρεται να δολοφόνησε εχθές το πρωί τη μητέρα του με κυνηγετική καραμπίνα.

Ο δράστης, που εξακολουθεί να παραμένει άφαντος και να αναζητείται από τις Αρχές, άφησε σημείωμα με το οποίο ζητάει συγνώμη και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να σκοτώσει την 72χρονη γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό τους, στο πίσω μέρος του κτιρίου της Διεύθυνσης Γεωργίας.

Το σημείωμα βρέθηκε στην οικία της οικογένειας, όταν εχθές το μεσημέρι, μετά από εισαγγελική παραγγελία, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής μπήκαν σε αυτό και το έκαναν «φύλλο και φτερό» για τον εντοπισμό αποδεικτικών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μερικές από τις λέξεις που έγραψε στο σημείωμα που βρήκαν οι αστυνομικοί, ο 34χρονος ανέφερε ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα αλλά και ότι η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι το οποίο φέρεται να ήταν και ο λόγος που προχώρησε στη μητροκτονία. Επιπροσθέτως, φέρεται να ζητά συγγνώμη απ’ όλους και περισσότερο από τον Θεό».

Όπως ανέφεραν οικογενειακοί φίλοι του 34χρονου, πριν από λίγα χρόνια ο πατέρας του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και έκτοτε η μητέρα του κλείστηκε στον εαυτό της. Σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που την ταλάνιζαν, σταδιακά απέκτησε ψυχολογικά θέματα, τα οποία όμως δεν είχαν επηρεάσει μέχρι σήμερα τη σχέση με τον γιο της.

«Μένω ακριβώς απέναντι, μας χωρίζει ένας δρόμος. Η μητέρα και ο Βασιλάκης ήταν ήσυχοι άνθρωποι, το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, εργαζόταν και πότε δεν τους είχαμε ακούσει να μαλώνουν. Μας έχουν κοπεί τα πόδια», ανέφερε γείτονάς της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μητέρα και γιος, μία ημέρα πριν τη δολοφονία, μπήκαν μαζί στο λευκό αυτοκίνητο για να πάνε για ψώνια στο διπλανό χωριό, κάτι το οποίο έκαναν συχνά μαζί.

«Τελευταία φορά τους είδα εχθές το πρωί (σ.σ.: τη Δευτέρα) και δεν παρατήρησα τίποτα περίεργο. Ποτέ δεν τους είδα να μαλώνουν, μας έχουν κοπεί τα πόδια σε όλη τη Χαλκηδόνα», σημειώνει ο γείτονας.