Δύο άτομα, πακιστανικής υπηκοότητας, ηλικίας 27 και 29 ετών, συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της ΕΥΠ και φέρεται να είχαν ως στόχο τρομοκρατικής επίθεσης ένα εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (28/03).

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη (29/03), πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ που διέμενε στην Ζάκυνθο, αλλά και τον 29χρονο Σάκι που ζούσε στη Σπάρτη.

Μάλιστα, ο πρώτος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, συντονίζοντας την ομάδα που θα προχωρούσε στο τρομοκρατικό χτύπημα και αποτελείτο από τον 29χρονο και άλλα τρία άτομα. Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας για τέσσερα και πέντε χρόνια, αντίστοιχα. Πάντως, αμφότεροι ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα όταν αυτό απαιτείτο και διέμεναν σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια.

Πώς εξαρθρώθηκε το τρομοκρατικό δίκτυο από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ.

Δύο άνδρες, πακιστανικής καταγωγής, φέρεται να βρίσκονται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρακλάδι τρομοκρατικής οργάνωσης σχεδίαζε να επιτεθεί σε στόχο εβραϊκών συμφερόντων στην Ελλάδα, ενδεχομένως σε χώρο θρησκευτικής λατρείας, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (28/03).

Πληροφορίες του Intro News αναφέρουν πως ένας στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν εστιατόριο επί της οδού Αισώπου, στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως εβραϊκή συναγωγή. Οι πιστοί βεβαίως έχουν σχέσεις και με την Εβραϊκή Κοινότητα Αθηνών, πολύ κοντά στο σημείο, επί της οδού Μελιδόνη, στα «σύνορα» των περιοχών του Θησείου με τον Κεραμεικό, κοντά στην Πλατεία Αγίων Ασωμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητούσαν στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης από το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, υπήρχαν ενδείξεις για σχεδιασμό «χτυπήματος» είτε με αέριο, είτε με βαρύ οπλισμό ή ακόμα και με εκρηκτικά. Οι Αρχές κατέχουν στα χέρια τους σημαντικές αποδείξεις, οι οποίες προκύπτουν από πληροφοριακά στοιχεία, όπως μηνύματα και συνομιλίες.

Οι δύο άνδρες, 29 και 27 ετών φέρονται να επικοινωνούσαν με τρίτο άνδρα, 30 ετών, ο οποίος λειτουργούσε στο εξωτερικό και κατηύθυνε το παρακλάδι της οργάνωσης στην Ελλάδα.