Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται, την Τρίτη (28/03), η χώρα και τα έντονα φαινόμενα πλήττουν πια την Αττική, με χιονοκαταιγίδα στην Πάρνηθα και χαλάζι στον υπόλοιπο Νομό.

Ειδικότερα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα «Forecast Weather Greece», στο Facebook, φαίνεται η χιονοκαταιγίδα ή «χιονοχάλαζο» που πέφτει από το μεσημέρι της Τρίτης (28/03) σε μεγάλο υψόμετρο στην Πάρνηθα. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην αρχή τα φαινόμενα άρχισαν με χιονοχάλαζο και κεραυνούς και, στη συνέχεια, μετατράπηκε σε χιονοκαταιγίδα.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική τα περάσματα από μπόρες θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (28/03), όταν και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά ενώ αύριο, Τετάρτη (29/03), δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρούς βοριάδες.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται συννεφιές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σύντομα λόγω των βόρειων θυελλωδών ανέμων, που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα, την Τετάρτη (29/03) θα επιμείνουν οι θυελλώδεις άνεμοι και, από την Πέμπτη (30/03), η θερμοκρασία θα ανέβει. Μάλιστα, το Σάββατο (01/04) θα είναι ανοιξιάτικο και, την Κυριακή (02/04) ο καιρός θα χαλάσει ξανά.

Ο καιρός την Τετάρτη από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Photo credits: Facebook | Forecast Weather Greece