Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, καθώς οι συλληφθέντες έχουν αρχίσει να μιλάνε. Πέρα από το blame game που παίζουν μεταξύ τους, για πρώτη φορά δίνεται μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι συνέβη εκείνο το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η οικογένεια του 20χρονου που διέφυγε στην Αλβανία, μίλησε μαζί του και του ζήτησε να παραδοθεί. Ο ίδιος έχει πειστεί σύμφωνα με τον δικηγόρο του Παρασκευά Σπυράτο και αναμένεται να παραδοθεί. Ο τελευταίος επικοινώνησε με τον εντολέα του και δηλώνει στο ethnos.gr: «Έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να έρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

Σύμφωνα ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία και είχε συλληφθεί πρώτος.

Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων, που θα ολοκληρωθούν αύριο (11/2), ενώ ήδη από χθες προφυλακίστηκαν δύο από τους συλληφθέντες μετά την απολογία τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Προφυλακιστέος έχει κριθεί ήδη ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία, και πλέον έχει αρχίσει να αποκαλύπτει την αλήθεια, όπως φαίνεται.

Η 7η τακτική ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι συλληφθέντες, για να πιστοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο ο βαθμός συμμετοχής του καθενός. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το dna θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου.

Αρνούνται ότι δολοφόνησαν τον Άλκη οι δύο προφυλακισθέντες

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και προσωρινά κρατούμενος. Στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του στυγερού εγκλήματος, ωστόσο αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Ο 21χρονος Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία, αλλά κι ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του, κάτι που αντικρούεται με την απολογία του 23χρονου Αλμβανού. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί.

Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη», υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Ο 20χρονος συγκατηγορούμενός του, με καταγωγή από την Αλβανία, αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο. Αρνείται ότι χτύπησε τον Άλκη, λέγοντας πως τραυμάτισε έναν από τους φίλους του. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

«Βγήκατε για να δολοφονήσουν»

Κατηγορούμενα είναι 11 πρόσωπα, εκ των οποίων 8 Έλληνες και 3 Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών, οι οποίοι έχουν όλοι συλληφθεί. Αναμένεται μόνο η σύλληψη του 20χρονου Αλβανού που διέφυγε στη γειτονική χώρα, για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο, όπως αναφέρουν οι δικαστές, αφού οι 11 κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν και τους δύο φίλους του που βρίσκονταν στο σημείο.

«Κατευθείαν τους ρωτήσατε ποιας αθλητικής ομάδας είναι οπαδοί και στο άκουσμα της παραδοχής τους, ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση, όλως αιφνιδίως επιτεθήκατε σε αυτούς, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα κλομπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι. Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση των ως άνω καταφέρατε πολλαπλά χτυπήματα στον Αλκιβιάδη Καμπανό προκαλώντας σε αυτόν τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού, δύο τραύματα στην εξωτερική επιφάνεια του αριστερού μηρού, ρωγμώδες κάταγμα κρανίου στην ινιακή χώρα και στον κρανιακό βόθρο και υπαραχνοειδή αιμορραγία, εκ των οποίων τραυμάτων επήλθε ο θάνατός του».

Σοκαριστική η απολογία του 23χρονου

Ο 23χρονος περιγράφει όσα συνέβησαν στην επίθεση το μοιραίο βράδυ, λέγοντας πως είδε ποιοι κρατούσαν το ξύλινο κοντάρι και το δρεπάνι. Μάλιστα, ένας είχε σφυρί και οι άλλοι λοστούς.

«Σίγουρα τον Κ., τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Β. να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γ. τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δεν φαινόντουσαν καλά», είπε ο 23χρονος για την επίθεση. Οι δράστες «μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση. Ηταν ευχαριστημένοι. Ο Ο. είπε ”τους πήραμε”», αναφέρει ο 23χρονος.

Ο 23χρονος διέψευσε τον συγκατηγορούμενό του, ότι ο ίδιος πρότεινε να επιτεθούν στους Αρειανούς και είπε ότι δεν πήρε κανένα τηλέφωνο για να οργανώσει την επίθεση. «Η τελική απόφαση ελήφθη από όλους μαζί».

Σκοπός του ήταν να φοβίζουν τους Αρειανούς όταν κατεβούν από το αμάξι, όπως λέει, ενώ ως λόγο για τον οποίον ξέφυγε η κατάσταση ο 23χρονος αναφέρει την αντεκδίκηση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στο παρελθόν κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν χτυπηθεί από Αρειανούς.

Ο 23χρονος υποστηρίζει πως περίμενε τους άλλους στο αυτοκίνητο και πως όταν εκείνοι επέστρεψαν φαίνονταν χαρούμενοι. Ο Γ. είχε χτυπήσει το χέρι του, ενώ ο Κ τού είπε ότι ξέχασε το δρεπάνι. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία και βίντεο-ντοκουμέντα αποτυπώνουν ξεκάθαρα την οργανωμένη επίθεση χούλιγκαν στον Άλκη και την παρέα του.