Μέχρι και τη Δευτέρα (06/03) έχει γίνει γνωστό πως τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ωστόσο, επιβάτης της μοιραίας αξοστοιχίας υποστήριξε πως υπήρχαν και άλλοι επιβάτες, όπως ένα ζευγάρι Άγγλων και ένας Ρουμάνος, τους οποίους δεν έχει αναζητήσει κάποιος έως τώρα.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Νεθερίδης, σύντροφος θύματος και επιζών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είπε στην εκπομπή «Live News» του MEGA: «Ήταν ένα ζευγάρι Άγγλοι, μεγάλης ηλικίας 40 με 50 ετών. Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτούς τους δύο ανθρώπους». Όπως δήλωσε, δίπλα του καθόταν και ένας άνδρας, ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος δεν έχει αναζητηθεί.

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε: «Νιώθω πολύ άσχημα και δεν ξέρω, είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, απλά δεν έχω λόγια. Θέλω να ευχηθώ σε κάθε άνθρωπο να μην δουν ποτέ τα ματιά του ό,τι είδαν τα δικά μας και να μην νιώσουν ποτέ οι ψυχές τους ό,τι ένιωσαν οι δικές μας».

Η συγκλονιστική περιγραφή του για το δυστύχημα στα Τέμπη

Εκτός των άλλων, ο Βασίλης Νεθαρίδης περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές του σιδηροδρομικού δυστύχηματος στα Τέμπη εξαιτίας του οποίου έχασε τη σύντροφό τοτ.

«Μπήκαμε από την Αθήνα στις 19:20 και κάτσαμε στο κυλικείο κατευθείαν, θέλαμε καφέ και να φάμε κάτι. Επιστρέφαμε από το πατρινό καρναβάλι. Περάσαμε τη Λάρισα, καθυστερήσαμε στο Παλαιοφάρσαλο. Σε κάποια φάση ένιωσα ότι θα ήταν καλύτερο να κάτσουμε πιο πίσω σε κάποια καλύτερη θέση. “Μήπως να πάω να κοιτάξω πίσω αν υπάρχει θέση να κάτσουμε;” είπα στην Κλαούντια (σ.σ. τη σύντροφό του που πέθανε στο δυστύχημα) και μου είπε “πήγαινε τώρα”’”. Παραξενεύτηκα που μου μίλησε έτσι και πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη» είπε αρχικά ο ίδιος.

Στη συνέχεια έγινε η σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, με τον Βασίλη Νεθαρίδη να τονίζει: «Ύστερα από πέντε βήματα, μπήκα στο τρίτο βαγόνι, άκουσα ένα τεράστιο μπαμ και μετά λιποθύμησα. Έχω κάποια χτυπήματα, σύρθηκα σε όλο το βαγόνι. Ξύπνησα έπειτα από 10 λεπτά από τον καπνό που με έπνιγε. Άρχιζαν άτομα να φωνάζουν “καιγόμαστε ζωντανοί, δεν θέλουμε να πεθάνουμε”. Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, ήμουν σοκαρισμένος. Είχα αποδεχθεί ότι θα καώ και εκείνη τν στιγμή από πάνω μου είχα ένα παράθυρο. Βγήκα,και αυτό που αντίκρισα δεν μπορώ να το εξηγήσω καν. Ήταν απλά τραγωδία, άρρωστη ταινία».

Τέλος, ο επιζών του σιδηροδρομικού δυστύχηματος είπε: «Αυτό δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτήν την στιγμή. Όταν την έψαχνα, δεν μπορούσα να βρω ούτε καν το κυλικείο».

Φωτογραφία κειμένου: MEGA