Σχεδόν οκτώ μήνες έχουν περάσει από εκείνο το αξέχαστο βράδυ όταν η χώρα πάγωσε από τα φρικτά νέα που έρχονταν από τα Τέμπη. Οκτώ μήνες, από τη στιγμή που ξεκινούσε ο Γολγοθάς του Γεράσιμου, μοναδικού επιζώντος του πρώτου βαγονιού.

Ο Γεράσιμος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και να δίνει μεγάλη μάχη για να ξανασταθεί όρθιος. Έχει ήδη νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Βόλου, ταξιδέψει σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, ενώ υπάρχουν και σκέψεις να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου, πέρασε χθες (25/10) το μεσημέρι το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που αφορά στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η επίσκεψή μου στον εφέτη ανακριτή και τον εισαγγελέα γίνεται για δύο θέματα. Το πρώτο θέμα είναι η ολοκλήρωση των προανακριτικών πράξεων σε έναν ορίζοντα χρόνου που πιστεύω μέχρι τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία.

Το δεύτερο θέμα αφορά την υπόθεση, αν θα φτάσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι στην αίθουσα, θα πρέπει να υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα να αντιμετωπιστούν διότι υπάρχουν οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι ταυτόχρονα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι και από την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας υπάρχουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που φτάνουν μέχρι και την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας για το πώς χειρίστηκαν τα οικονομικά δεδομένα.