Μία εβδομάδα μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της 13χρονης μαθήτριας στην Καλλιθέα, η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ, ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζει πως ο οδηγός παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη.

Ειδικότερα ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Κωλέττης μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου και ανέφερε πως «αν και δεν έχω λάβει ακόμα την δικογραφία, από αυτά τα οποία έχω διαπιστώσει και έχω συζητήσει με την οικογένεια προκύπτει πως παραβίασε το κόκκινο».

Σύμφωνα με τον πατέρα του άτυχου κοριτσιού αλλά και τον δικηγόρο της οικογένειας, οι δύο ανήλικες διέσχισαν τον δρόμο την στιγμή που άναψε πράσινο φανάρι για τους πεζούς.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο πατέρας της 12χρονης υποστήριξε συντετριμένος από την απώλεια πως «ήταν μαζί με την αδελφή της. Γύρισαν από το σχολείο και πήγαιναν μαζί στο φροντιστήριο.

Η άλλη μου κόρη πρόλαβε και είδε ότι ερχόταν γρήγορα ο οδηγός, ενώ είχε ανάψει πράσινο το ανθρωπάκι. Η άλλη δεν τον είδε. Ήταν ασταμάτητος. Ούτε να σταματήσει, ούτε να φρενάρει, ούτε τίποτα. Τη χτύπησε και την πέταξε 30 μέτρα μακριά.

Προσπαθούμε να βρούμε ψυχολόγο για να πάει το παιδί. Δεν είναι καθόλου καλά, πιστεύει ότι φταίει για το δυστύχημα. Προσπαθούμε να την κάνουμε να καταλάβει ότι δεν φταίει», δήλωσε ο πατέρας προσθέτοντας ότι «δεν με νοιάζει τι θα γίνει από δω και πέρα. Εγώ δεν θα έχω πια τη Χαρίκλεια».