Κατεπείγουσα ΕΔΕ διενεργείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά», απόρροια ακόμα μιας υπόθεσης που φανερώνει τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Υγείας. Καρκινοπαθής στην οποία χορηγήθηκε γενική αναισθησία είδε την επέμβαση να αναβάλλεται και παρέμεινε μια ώρα στο χειρουργικό κρεβάτι, επειδή υπήρξε σοβαρή βλάβη στο σύστημα εξαερισμού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Σ. Ευσταθόπουλος διέταξε τη διενέργεια της ΕΔΕ «προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της σοβαρής βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας καθώς και της μη έγκαιρης αντιμετώπισής της, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία της 52χρονης ασθενούς.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του δήμου Πειραιά και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, σε μια προσπάθεια ιεράρχησης στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτιρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι έχουν δρομολογηθεί κάποια έργα κτιριακής αναβάθμισης, αυτό που αφορά στο κεντρικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης έχει μείνει «πίσω», καθώς ακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.