Ποινές που ξεκινούν από την απλή επίπληξη και φτάνουν μέχρι τα χρηματικά πρόστιμα προτείνει ο διενεργών την ΕΔΕ, Επιτελάρχης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και Αντιστράτηγος, Ελευθέριος Γκαρίλας, αναφορικά με τις ευθύνες ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών για την… κάθοδο των Κροατών και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου.

Παρά τη βαρύτητα των γεγονότων η οποία, κατά πληροφορίες, αναγνωρίζεται μέσα στο ογκωδέστατο πόρισμα του Αντιστράτηγου, οι ποινές που προτείνει ο ανώτατος αξιωματικός φαντάζουν εξαιρετικά αταίριαστες. Σαφώς, να σημειώσουμε πως δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες του περιεχομένου του πορίσματος και τα όσα η ΕΛ.ΑΣ. παρέλειψε από τη στιγμή που έλαβε σήμα για την κάθοδο των Κροατών, μέχρι και την άφιξη τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την είδηση έφερε στην επιφάνεια η αστυνομική συντάκτρια του OPEN, Μίνα Καραμήτρου, η οποία τόνισε πως ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει σωρεία λαθών και παραλείψεων, ενώ σημείωσε πως παρά τις εισηγήσεις του ανώτατου αξιωματικού, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Νέα Φιλαδέλφεια

Νέα Φιλαδέλφεια: Αμηχανία προκαλεί το πόρισμα της ΕΔΕ!

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου)