Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το πόρισμα της ΕΔΕ και το βιβλίο συμβάντων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο πλοίαρχος του Blue Horizon το βράδυ της τραγωδίας, ειδοποίησε το Λιμενικό για «άνθρωπο στην θάλασσα» με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, χωρίς, όμως, να αναφέρει εμπλοκή του πληρώματος του πλοίου του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

Στις 21:09 το Blue Horizon δηλώνει έτοιμο για απόπλου και την ίδια ώρα το πλήρωμα του πλοίου έσπρωξαν τον Αντώνη στην θάλασσα.

Στις 21:12 το πλοίο αποπλέει.

Στις 21:13, ο καπετάνιος του πλοίου ενημερώνει το Λιμεναρχείο ότι κάποιος υπάρχει άνθρωπος στην θάλασσα, αλλά δεν αναφέρει ποτέ την εμπλοκή των υπαλλήλων του πλοίου του.

Στις 21:15, επιβάτες από διπλανό πλοίο, το «Έλυρος», ενημερώνουν το Λιμενικό και την Αστυνομία.

Στις 21:40 ανασύρεται νεκρός από τη θάλασσα ο Αντώνης.

Στις 21:42 δόθηκε εντολή για διακοπή του πλου.

Στις 22:00 δόθηκε εντολή για να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το λεγόμενο «μαύρο κουτί» του Blue Horizon, το σύστημα καταγραφής ταξιδιού (VDR), το οποίο είναι εγκατεστημένο στη γέφυρα του πλοίου και σε αυτό εμπεριέχονται συνομιλίες, ενδοεπικοινωνίες μέσω VHF και άλλες κρίσιμες πληροφορίες, βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αναμένεται να «ανοίξει» το επόμενο διάστημα, ώστε από εκεί να αντληθούν περισσότερα στοιχεία και δεδομένα για την δολοφονία του Αντώνη.