Θλιβερά επεισόδια σημειώθηκαν χθες σε πλατεία Βικτωρίας και Μοναστηράκι, λίγο μετά το τέλος των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις εκδηλώσεις ακροδεξιών για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη.

Με την ΕΛΑΣ να αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση, παρά τις λίγες προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, δύο βίντεο που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Στο ένα φαίνεται καθαρά ο ξυλοδαρμός διαδηλωτή από αστυνομικούς στη Βικτώρια με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου να παραγγέλνει ΕΔΕ και να δηλώνει ότι «σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Το δεύτερο βίντεο τραβήχτηκε στο Μοναστηράκι, στον σταθμό του τρένου και δείχνει ακροδεξιό διαδηλωτή να ρίχνει με μπιτόνι υγρό στον συρμό και άλλον ακροδεξιό να τον παροτρύνει να κάψει ζωντανούς όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Στον σταθμό «Μοναστηράκι» οι μάχες ακροδεξιών και αντιφασιστών ήταν σώμα με σώμα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.