Για «τραγική αποτυχία» έκανε χθες λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας το γεγονός ότι 150 χούλιγκαν αποφάσισαν να ξεκινήσουν από την Κροατία, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα, μπήκαν σε τρένα κρατώντας ρόπαλα και τελικά έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν τα επεισόδια με τη γνωστή κατάληξη, να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος φίλος της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι η αλήθεια είναι ότι το φιάσκο βαρύνει την ΕΛΑΣ, αλλά ακουμπά και την κυβέρνηση, η εικόνα της οποίας επλήγη. Δεδομένου ότι ο υπουργός εκτιμά πως μια παραίτηση του ίδιου δεν αποτελεί επιλογή καθώς θα ήταν «εύκολη λύση», όπως τη χαρακτήρισε, θα πρέπει να περιμένουμε νέες καρατομήσεις, μετά τις πρώτες επτά που ανακοινώθηκαν χθες.

Μεγάλο βάρος έχει πέσει στην ΕΔΕ που διατάχθηκε, ωστόσο κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Οικονόμου να πάρει κι άλλα κεφάλια πριν γίνει γνωστό το πόρισμα.

Σε κάθε περίπτωση, υπουργός και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και το Μαξίμου θέλει να διορθώσει γρήγορα αυτή την εικόνα ανοργανωσιάς και ανετοιμότητας που χαρακτήρισε τον κρατικό μηχανισμό.