Τη διαταγή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε αστυνομικός των ΜΑΤ στο Facebook, όπου εκφραζόταν με χυδαίο τρόπο και μοίραζε ευχές για καρκίνο μετά την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πρόκειται για την εκκένωση της κατάληψης στην πρώην κλινική «Ευαγγελισμός» που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 30ής Σεπτεμβρίου όταν αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο κτίριο, προχωρώντας στη σύλληψη 10 ατόμων.

Στην ανάρτηση ο αστυνομικός ποζάρει μπροστά από μια σφραγισμένη πόρτα έχοντας αριστερά και δεξιά της σκάλας τοποθετημένες δύο ασπίδες.

αστυνομικός

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε ανέβασε κάτι τέτοιο στον λογαριασμό του και η ανάρτηση προήλθε από αγνώστους που τον χάκαραν…

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης φαίνεται να υιοθετεί πλήρως τον ισχυρισμό του αστυνομικού για κακόβουλη ανάμειξη τρίτων: «Οπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρεται σχετικά.