Ένα Canadair που ξεκίνησε από την Αγχίαλο με δύο πιλότους έκανε πυρόσβεση στην περιοχή της Καρύστου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός, έπεσε κατά την διάρκεια της επιχείρησης και μάλιστα σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να πάνε εκεί αρχές για να ελέγξουν την κατάσταση των δύο πιλότων. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τρία ελικόπτερα από Βόλο, Χίο και Μαραθώνα πετάνε πάνω από το σημείο της πτώσης και έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα Canadair βρίσκονται σε λειτουργία για 8η μέρα χωρίς ξεκούραση, όπως και ο πιλότος, επιχειρώντας για αυτό το διάστημα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Πρόκειται για εναέρια μέσα που αν δεν σταματήσουν οι μηχανές τους να λειτουργούν, ώστε να κρυώσουν, θα βγάλουν σίγουρα βλάβη, ενώ οι πιλότοι είναι χωρίς ύπνο αυτό το διάστημα, με την κούραση να παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο σε ενδεχόμενο λανθασμένων ελιγμών.

Η πτώση του Canadair έγινε σε πολύ δύσβατο μέρος, οι άνεμοι είναι ισχυροί, επομένως πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση που έχει στηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκλονιστικό το βίντεο της πτώσης, τυλίχτηκε στις φλόγες το Canadair

«Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, εκεί επιχειρούσε το συγκεκριμένο αεροπλάνο και δεν υπάρχει επικοινωνία εδώ και κάποια ώρ. Περιμένουμε να δούμε αν πρόκειται για συντριβή ή αναγκαστική προσγείωση», ανέφερε ο δημοσιογράφος Σταύρος Ιωαννίδης στον ΣΚΑΪ. Από την Πυροσβεστική μιλάνε για πτώση και όχι αναγκαστική προσγείωση, ενώ γίνονται διαρκείς προσπάθειες να υπάρξει επικοινωνία με τους δύο πιλότους.

Έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί βίντεο-ντοκουμέντο από την πτώση, στο οποίο φαίνεται ότι ένα κομμάτι του αεροπλάνου αποκολλήθηκε.

Το Canadair, όπως φαίνεται στο βίντεο, είχε πραγματοποιήσει ρίψη νερού λίγο πριν πέσει, ενώ πετούσε σε χαμηλό σημείο, κοντά σε χαράδρα στον Πλατανιστό, προς την περιοχή που οδηγεί στο χωριό Ποτάμι.

Οι εικόνες μετά την πτώση, δείχνουν έναν Canadair διαλυμένο, τυλιγμένο στις φλόγες, κάτι που μειώνει, δυστυχώς, τις ελπίδες για τους δύο πιλότους. Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου από το OPEN, το εν λόγω Canadair ήταν από τον στόλο των παλιών Canadair και για να μπορέσει να κάνει αποτελεσματικότερα την πυρόσβεση, το κατέβασαν πολύ χαμηλά οι πιλότοι, με αποτέλεσμα ο πλωτήρας να βρει σε ένα δέντρο και χάνεται η στήριξη του αεροσκάφους που καρφώθηκε στο ρέμα λίγο μετά.