Να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες και συντρέχουσα αμέλεια υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί για όγδοη μέρα η πυρκαγιά στη Ρόδο παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη του νησιού η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, δόθηκαν οδηγίες και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Η Εισαγγελέας κατέστησε εξάλλου σε όλους τους τόνους σαφές ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ότι οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα διενεργηθούν με απόλυτη προτεραιότητα με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Ανάλογη έρευνα είχε παραγγελθεί και για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Ρόδου τον Ιούλιο του 2008, που έκαψε 132.000 στρέμματα δασώδους και χορτολιβαδικής έκτασης και είχε ερευνηθεί τυχόν ευθύνη των αρμοδίων εξαιτίας κακού συντονισμού, συνιστάμενου αφενός μεν στην καθυστέρηση αποστολής βοήθειας από την ηπειρωτική Ελλάδα, αφετέρου δε στην επιλογή συντονιστών που δεν γνώριζαν την μορφολογία της πυρόπληκτης περιοχής…