Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κρατείται ο 44χρονος Νορβηγός, που επιτέθηκε στον 32χρονο αστυνομικό και τον κουμπάρο του με μαχαίρι παλάμης. Το περιστατικό συνέβη στις 4.30 τα ξημερώματα σε μπυραρία δίπλα στην βάση των ΜΑΤ.

Ο Νορβηγός μεθυσμένος διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του 32χρονου αστυνομικού και ακολούθως του επιτέθηκε με μαχαίρι. Όταν ο 32χρονος προσπάθησε να παρέμβει για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, τότε ο Νορβηγός τον μαχαίρωσε και αυτόν στον λαιμό με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγα λεπτά. Ο δράστης είχε στιλέτο με κοντές λεπίδες που έχει λαβή «Τ» και συνδυάζεται με ειδική θήκη και μπορεί να κρεμαστεί στον λαιμό του κατόχου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα ευρύτατα του ιατροδικαστή που είδε τη σορό του 32χρονου, προέκυψε ότι φέρει τραύμα στην αριστερή τραχολική χώρα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και νεκροψία – νεκροτομή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης που αφαίρεσε τη ζωή του αστυνομικού για ασήμαντη αφορμή και συνελήφθη ελάχιστα λεπτά αργότερα, ήταν σε ακραία κατάσταση μέθης και μέχρι το πρωί δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Σύμφωνα με κάποιους κατοίκους της περιοχής ο μεθυσμένος Νορβηγός που κάρφωσε το μαχαίρι στον λαιμό του 32χρονου και του αφαίρεσε τη ζωή, ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και είχε δημιουργήσει ξανά προβλήματα στο παρελθόν σε άλλα μπαρ.