Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Οι φλόγες απείλησαν το νοσοκομείο της πόλης, το οποίο εκκενώθηκε με τους ασθενείς και το προσωπικό να μεταφέρονται μεταξύ άλλων και σ’ ένα φέρι μποτ στο λιμάνι.

Πλέον η εκκένωση του νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί και έχει δημιουργηθεί ένα πλωτό νοσοκομείο στο λιμάνι. Τα βρέφη ήταν τα πρώτα που μεταφέρθηκαν εκτός νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας, όταν η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σχετική εικόνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις εκκένωσης, που ολοκληρώνεται τώρα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Έντεκα νεογνά μεταφέρθηκαν στην Καβάλα και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Επίσης, 42 ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Καβάλα και την Ξάνθη και 25 στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Δέκα ασθενείς που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ μεταφέρονται με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ», συμπλήρωσε.

Εξαιτίας της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, 90 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο «Αδαμάντιος Κοραής». Σύμφωνα με το OPEN, τα επείγοντα περιστατικά βρίσκονται σε σκηνή στο λιμάνι της πόλης, ενώ μέσα στο πλοίο έχουν μεταφερθεί κρεβάτια με τους ασθενείς να νοσηλεύονται κανονικά.

Στο OPEN μίλησε ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου ο οποίος έκανε λόγο για συνθήκες πολέμου. «Δεν το έχουμε ζήσει ποτέ ξανά στη ζωή μας. Οι φλόγες έφτασαν στην πύλη». Σημείωσε επίσης πως για την ώρα «δεν υπάρχει πρόβλεψη για άμεση επιστροφή στο νοσοκομείο, καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση».