Αναφορικά με την πυρκαγιά στον Έβρο που καίει για δέκατη ημέρα και ενώ οι άνεμοι στην περιοχή αναμένεται να ενισχυθούν, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις προστασία του Εθνικού Δριμού.

Η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη, ενισχύθηκαν με 180 επιπλέον και συνολικά επιχειρούν 474 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά Έβρου. «Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς. Έχουμε κάνει ένα οχυρό πάνω από την περιοχή της Κοτρωνιάς» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός προσθέτοντας ότι η Λευκίμμη και ο Προμαχώνας δεν κινδυνεύουν.

Στη Ροδόπη οι δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο μεταξύ των περιοχών Κασσιτερά και Κίρκης.

Σχετικά με τα υπόλοιπα μέτωπα ο κ. Αρτοποιός εκτίμησε ότι θα κλείσουν σιγά σιγά τα μέτωπα και της Βοιωτίας και της Αττικής. «Υπάρχουν μικροεστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε όλα αυτά τα μέτωπα», υπογράμμισε. Μιλώντας για τους κεραυνούς που προκάλεσαν φωτιές σε αρκετά σημεία τόνισε ότι είχαμε έξι νέες εστίες πυρκαγιών από την λεγόμενη «ξηρή καταιγίδα».

Όπως τόνισε δε, υπήρξαν νέες εστίες πυρκαγιάς το Σάββατο στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στη βόρεια Άνδρο, που δημιουργήθηκαν δύο εστίες μεγάλων πυρκαγιών στις περιοχές Ζωοδόχου Πηγής και στο Βιτάλι, μέτωπο το οποίο έχει πλέον ελεγχθεί.

Σημειώνεται ότι για σήμερα Δευτέρα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.