Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train, τη Δευτέρα (13/03), και έκανε λόγο για επανέναρξη των δρομολογίων με… λεωφορεία αντί για τρένα από την Τετάρτη (15/03). Υπενθυμίζεται ότι, από την ημέρα που έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τουλάχιστον 57 νεκρούς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο – ακόμα και στον προαστιακό.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train επισημαίνει: «Η Hellenic Train ανακοινώνει τη δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση αύριο (14/03)».

Η απάντηση της Hellenic Train για την εκπαίδευση των μηχανοδηγών

Αβάσιμες έκρινε η Hellenic Train τις ειδήσεις που κάνουν λόγο για ελλιπή εκπαίδευση των οδηγών και την απουσία των απαραίτητων πιστοποιητικών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας που εκδόθηκε την Παρασκευή (10/03).

Ειδικότερα, η Hellenic Train ανέφερε ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τους εργαζομένους της, αλλά και τη φήμη, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι όλοι μηχανοδηγοί έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ακόμα, όπως τονίζει η εταιρεία«όλοι οι μηχανοδηγοί μας έχουν περάσει με επιτυχία ιατρικές και ψυχομετρικές εξετάσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως κατάλληλοι για εργασία σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Νόμο 3911/11».

Photo credits: Eurokinissi