Την ώρα που η Ίος εξακολουθεί να ζει στη σκιά του εφιάλτη που στοίχειωσε την κοινωνία της προ ημερών, τα ιρλανδικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν μια λεπτομέρεια που συγκλονίζει και που αφορά στις τελευταίες στιγμές του ενός εκ των δύο νεαρών Ιρλανδών που έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, ο Μαξ Γουόλς, ο οποίος υπέστη ανακοπή μαθαίνοντας για τον τραγικό θάνατο του φίλου του, μιλούσε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο, όταν κατέρρευσε.

«Ο Μαξ περπατούσε προς το πλοίο όταν πέθανε. Μιλούσε στον Νιάλ, τον πατέρα του, που χθες μου είπε ότι ο Μαξ ακουγόταν δυνατός στο τηλέφωνο. Το ένα λεπτό ο Μαξ ζούσε και το επόμενο δεν ζούσε. Ήταν τόσο γρήγορο. Ο Μαξ δεν υπέφερε. Δεν ήταν φοβισμένος. Πέθανε ακούγοντας την φωνή του πατέρα που τον αγαπούσε. Υπάρχει παρηγοριά σε αυτό» δήλωσε άνθρωπος κοντά στην οικογένεια.

Στον επικήδειο λόγο, ο πατέρας του είπε ότι «ο Μαξ ήταν γεμάτος ζωή. Είχε δίψα να δει τον κόσμο και να αποκτήσει όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούσε. Ο Μαξ ήταν ο πιο καταπληκτικός αδερφός για τον Τσάρλι, ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Θα τον αγαπάμε για πάντα».

Η δε μητέρα του: «Μαξ αγαπημένο μας παιδί, θα σε αγαπάμε για πάντα, θα μας λείπεις για πάντα. Η μνήμη σου θα ζει για πάντα».

Ο Μαξ ετάφη με τις φανέλες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Leinster Rugby, μια στέκα από μπιλιάρδο και ένα άλμπουμ που ετοίμασαν για τον ίδιο οι συντετριμμένοι φίλοι του.