Ο ηγέτης μικρού κόμματος της άκρας δεξιάς στη Βόρεια Μακεδονία, καταζητούμενος στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για διπλή δολοφονία, συμπεριλαμβανομένης αυτής μιας 14χρονης, συνελήφθη χθες Τρίτη το βράδυ στην Τουρκία, δήλωσε υπουργός της χώρας των Βαλκανίων.

Ο Λιούπτσο Πάλεφσκι, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης με πρωτοβουλία των Σκοπίων, φέρεται να είναι ηθικός αυτουργός και δράστης των δολοφονιών 14χρονης και 74χρονου από την πόλη Βέλες (κεντρικά), τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πάλεφσκι συνελήφθη στην τουρκική πόλη Μπαλίκεσιρ (Παλαιόκαστρον, βορειοδυτικά), όπου είχε φθάσει ξεκινώντας από τη Βόρεια Μακεδονία και περνώντας από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

«Συνάδελφοι από την Τουρκία με ενημέρωσαν ότι ο ηθικός αυτουργός, οργανωτής, βασικός συντονιστής και δράστης (σ.σ. της διπλής δολοφονίας) συνελήφθη στην επικράτειά τους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι. Εκκρεμεί να δοθεί συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις δολοφονίες ενέχονται τέσσερα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της έφηβης.

Ο αμφιλεγόμενος κ. Πάλεφσκι, πολιτικός που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές, είναι πρώην επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ΜΜΕ, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε φιλορωσικές δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο 74χρονος χρωστούσε χρήματα στον έναν από τους υπόπτους και ήταν παράπλευρο θύμα, καθώς το αυτοκίνητό του χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή της έφηβης την 27η Νοεμβρίου. Το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα απανθρακωμένο κοντά στην τοποθεσία όπου εντοπίστηκε το πτώμα του κοριτσιού…