Στο νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί για να κάνει εγχείρηση καρδιάς και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μετεγχειρητική επιπλοκή, άφησε την τελευταία του πνοή ο Κώστας Αγαπητός.

Ποιος ήταν;

Η οικογένεια Αγαπητού και πιο συγκεκριμένα τα αδέλφια Γιάννης και Βασίλης ξεκίνησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από την ακτοπλοΐα. Τα 1964 ίδρυσαν την AGAPITOS LINES.
Η εταιρία είχε την ιδιοκτησία, τη λειτουργία και τη διαχείριση ενός στόλου οχηματαγωγών πλοίων.

Η επιχείρηση ενισχύθηκε πολύ, όταν μπήκε η δεύτερη γενιά στη διαχείριση, ο Κώστας Αγαπητός του Ιωάννη και ο Αντώνης Αγαπητός του Βασίλη, μετά την ολοκλήρωση των ναυτιλιακών σπουδών τους.

Έως το 1992 η AGAPITOS LINES εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Τότε ο Γιάννης Αγαπητός και ο γιος του Κώστας ίδρυσαν την AGAPITOS EXPRESS FERRIES ASSOCIATION (AEFA), με τον Κώστα διευθύνοντα σύμβουλο.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενισχύθηκε και εστίασε κυρίως στις Κυκλάδες, εκτελώντας δρομολόγια από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη.

Το 1998, η AGAPITOS LINES εισήλθε και στην αγορά των τύπου Ro/ Ro με την απόκτηση τεσσάρων πλοίων.

Το 1999, η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Minoan Flying Dolphins επί εποχής Παντελή Σφηνιά, τη σημερινή Hellenic. Ο Κώστας Αγαπητός ήταν ο μοναδικός μέτοχος της AEFA.

Την δημοσιότητα είχε απασχολήσει όταν είχε δεχτεί πυροβολισμούς ευρισκόμενος μέσα στο αυτοκίνητό του το 1998 την Κυριακή του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας.

Αιτία ειπώθηκε ότι ήταν η απόκτηση μέσω πλειστηριασμού πλοίου που ανήκε σε άλλον ακτοπλόο παραδοσιακής επίσης οικογένειας.