Ένα από τα μεγαλύτερα φορτία ναρκωτικών που έχει φτάσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Η Δίωξη Λαθρεμπορίου εντόπισε μισό τόνο κοκαΐνη μέσα σε φορτίο που περιείχε… ανανάδες. Ανάμεσα στα φρούτα που έρχονταν από την Κόστα Ρίκα, κατόπιν συνδυαστικής επιχείρησης με τη Δίωξη Ναρκωτικών και του Λιμενικού Σώματος, εντοπίστηκαν συγκεκριμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, συνολικής άξιας άνω των 14,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ, στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία.

μισό τόνο κοκαΐνη

Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, τα 419,2 κιλά κοκαΐνης, ήταν τοποθετημένα σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές. H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά.