Λέγεται πως απαιτούνται λίγα δευτερόλεπτα για τη διάπραξη ενός εγκλήματος, μέρες ολόκληρες για την εξιχνίασή του. Η περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, αποτελεί ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ.. Σε τέτοιο βαθμό που δεν θα χαριστεί σε κανέναν που έχει τον οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση.

Τα στοιχεία που έχουν ήδη διαρρεύσει φαντάζουν αρκετά, ωστόσο η πραγματικότητα απέχει. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο intronews.gr «υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχουν βγει στην επιφάνεια», ωστόσο σημειώνουν πως χρειάζεται ακόμη περισσότερος χρόνος ώστε να «δεθούν» όλοι όσοι έβαλαν παντοιοτρόπως το χέρι τους.

Είναι σαφές πως σε όλα τα επίπεδα της Αστυνομίας δεν θέλουν ν’ αφήσουν το παραμικρό ερώτημα αναπάντητο αναφορικά με όλους τους εμπλεκόμενους στο σκηνικό που οδήγησε στον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη. Έτσι λοιπόν, οι εκτιμήσεις που είχαν εκφραστεί μέσα στο προηγούμενο διάστημα για εξελίξεις στα τέλη του Ιανουαρίου, φαίνεται να εξακολουθούν να ισχύουν, με την επιφύλαξη για μία νέα, μικρή καθυστέρηση για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τότε, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα τμήμα της Ασφάλειας θα παραδώσουν στην εισαγγελία την πλήρη δικογραφία.

Φωτογραφία υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη

Τα στοιχεία που διέρρευσαν για την επίθεση στον Λυγγερίδη

Κατά πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί 17 άτομα τα οποία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αποτελούσαν μέρος της ομάδας κρούσης στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα σχεδόν 20 άτομα που αποτέλεσαν την ομάδα αντιπερισπασμού. Εκτιμάται δηλαδή πως ένα κομμάτι οργανωμένων οπαδών είχε παραταχθεί με σκοπό την επίθεση και ένα ακόμη προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση σε περίπτωση καταδίωξης.

Εσχάτως διακινούνται πληροφορίες που θέλουν την ΕΛ.ΑΣ. να έχει επικεντρωθεί σε πέντε άτομα τα οποία λογίζει ως τους καθοδηγητές της επίθεσης. Λέγεται δε, πως τρεις εξ αυτών βρίσκονταν εντός της εξεταζόμενης περιμέτρου το βράδυ των αιματηρών επεισοδίων με θύμα τον Γιώργο Λυγγερίδη

Οι παραπάνω συνδέονται με την περίφημη αποθήκη που εντόπισε η Αστυνομία, εντός της οποίας βρέθηκαν τα πάσης φύσεως πυρομαχικά, όπως ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, όπως και υλικά που έχουν σχέση με το οπαδικό «κίνημα» όπως πανό και άλλα. Σημειώνεται πως έχει ταυτοποιηθεί και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει αυτό το υλικό στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Δουλεύει νυχθημερόν η ΔΕΕ

Οι επόμενες εβδομάδες πάντως αναμένεται να είναι κρίσιμες για την εξέλιξη των ερευνών καθώς προχωρούν οι εξετάσεις δειγμάτων από DNA, αποτυπωμάτων αλλά και των τεστ πυρίτιδας από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Αυτό πάντως που επισημαίνουν έμπειροι αξιωματικοί είναι πως μέχρι την τελική λύση της υπόθεσης δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές καθώς αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για κάθε πρόσωπο που εξετάζεται ξεχωριστά. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως τουλάχιστον εκατό άτομα βρίσκονται υπό πάσης φύσεως εξέταση, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν κληθεί να δώσουν… διπλές και τριπλές καταθέσεις. Η πρόχειρη εκτίμηση κάνει λόγο για δικογραφία που θα συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον πενήντα άτομα.