Ένα ακόμη κρούσμα δουλεμπορίας καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς μια Νεπαλέζα είχε ως κρατούμενους επτά συμπατριώτες της σε χώρο που χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως «άτυπος ξενώνας».

Οι αστυνομικές Αρχές και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί του ΤΑ Αγίου Παντελεήμονα με τη συνδρομή των ανδρών της ΟΠΚΕ εντόπισαν την παράνομη «δομή» και συνέλαβαν την 34χρονη Νεπαλέζα. Η γυναίκα δεν δρούσε μόνη της καθώς είχε και συνεργούς. Τούτη τη στιγμή αναζητούνται δύο Ινδοί που φέρονται να συνεργάζονταν με την 34χρονη δουλέμπορο.

Η 34χρονη Νεπαλέζα φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr, πρόκειται για μόνιμη και νόμιμη κάτοικο της Κύπρου, η οποία έψαχνε «δίοδο» για να μετοικήσει στην Ελλάδα, ενδεχομένως είτε για να διευρύνει το πεδίο δράσης της είτε επειδή της υποσχέθηκαν καλύτερες συνθήκες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι συνολικά επτά αιχμάλωτοι που εντοπίστηκαν στον «άτυπο ξενώνα» στον Άγιο Παντελεήμονα, κατάγονται και αυτοί από το Νεπάλ. Έφτασαν στη χώρα μας παράνομα έναντι αντιτίμου και τέθηκαν υπό αιχμαλωσία σε αυτό το σπίτι που διατηρούσε η Νεπαλέζα εωσότου αποπληρώσουν τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλλουν για το πέρασμά τους στη χώρα μας.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την 34χρονη Νεπαλέζα

Ανακοίνωση για τη σύλληψη της 34χρονης εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 31-12-2023 στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., 34χρονη αλλοδαπή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης, εκβίαση και αρπαγή. Αναζητούνται -2- συνεργοί της.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας σε οικία στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε ως «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών.

Εντός της οικίας εντοπίστηκαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα και στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα με τη βοήθεια κυκλώματος και κρατήθηκαν στον άτυπο «ξενώνα», υπό την επίβλεψη της 34χρονης, έως ότου αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Photo credits: ΕΛ.ΑΣ.