Από τις πιο γνωστές συνοικίες του Πειραιά. Φημισμένη παντού για τη θέα που προσφέρει, για την αίσθηση νησιού που σου δίνει. Η Καστέλλα είναι μια ευλογημένη περιοχή. Και μας λέει… έλα, με τρόπο γνήσιο, ειλικρινή. Περιμένοντας να μας ταΐσει σε κάποιο από τα εξαιρετικά εστιατόρια που διαθέτει.

Είσαι εσύ, η παρέα σου, η θάλασσα και ο ουρανός. Και βεβαίως, υπέροχες γεύσεις που ολοκληρώνουν με ιδανικό τρόπο τη συνολική εμπειρία. Ξεδιαλέξαμε 6 εστιατόρια στα «πέριξ» για να το ζήσεις όπως πρέπει.

Η περιοχή που σου φωνάζει «έλα»: 6 εστιατόρια για να νιώσεις τη μαγεία με θέα τη θάλασσα και τον ουρανό

Καστέλλα: 6 εστιατόρια για να πας με την παρέα σου

Mira

Το όνομα του μαγαζιού σημαίνει «Κοίτα» και αυτό κάνουμε με… ανοιχτό το στόμα σε κάθε μας επίσκεψη εκεί. Δεν υπάρχει «μείον», κάτι που να πεις πως επιδέχεται βελτίωσης. Από τα εστιατόρια που πάνε τον πήχη πολύ ψηλά.

Αγναντεύεις τον Σαρωνικό και όλες οι έγνοιες και οι προβληματισμοί χάνονται μακριά. Ειδικά αν βρεθείς εκεί προς το ηλιοβασίλεμα, θα καταλάβεις ακριβώς τι είναι αυτό που αποκαλούν «μαγεία».

Η Μεσόγειος είναι ο πρωταγωνιστής στο μενού, με γεύσεις οικείες, δοσμένες αλλιώς, όλα ειναι πεντανόστιμα σε κάθε περίπτωση. Μπορείς να πας εκεί από νωρίς το πρωί, για καφέ, πρωινό ή brunch.

Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 70

Ψαροκαστέλλα

Αυτό που κάποτε ήξεραν λίγοι, έγινε το κοινό αγαπημένο μυστικό πολλών. Ένα μικρό μαγαζάκι που όμως είναι «τεράστιο» σε όλα του. Οικογενειακή επιχείρηση, που η απλότητα και το χαμόγελο βγαίνουν μπροστά, για να δέσουν αρμονικά και τέλεια με καταπληκτικές γεύσεις.

Από τα εστιατόρια που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχής με τον πιο γνήσιο τρόπο. Ο,τι και να πάρεις είναι φοβερό, μην παραλείψεις γαρίδες και χταπόδι, ενώ αν παραγγείλεις ψάρι, θα δεις πώς είναι στο ψήνουν μαεστρικά.

Σκρα 19

Δουράμπεης

Θα βρεις πολλούς που θα υποστηρίξουν, με σθένος και ειλικρινή θαυμασμό, πως εδώ σερβίρεται το τοπ ψάρι στην Αττική. Είναι αναντίρρητο γεγονός πως μιλάμε για ένα από τα εστιατόρια που η ποιότητα βρίσκεται στο μέγιστο δυνατό.

Έχει γράψει ιστορία, αλλά δεν επαναπαύεται ποτέ, δεν σταματά να εξελίσσεται και κάνει μότο του στην πράξη το «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».  

Κακαβιά, ταραμοσαλάτα, όστρακα, η φημισμένη σαλάτα του Δουράμπεη, ψαρομεζέδες, ο,τι έχει ο κατάλογος είναι σούπερ. Και η αστακομακαρονάδα, οφείλουμε να σημειώσουμε με ξεχωριστή αναφορά, θεϊκή.

Ακτή Δηλαβέρη 29

Η περιοχή που σου φωνάζει «έλα»: 6 εστιατόρια για να νιώσεις τη μαγεία με θέα τη θάλασσα και τον ουρανό

Το στέκι του Ζήση

Δεν είναι μόνο για ψαροφαγία η Καστέλλα. Διαθέτει και εστιατόρια που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό λάτρη του κρέατος. Το στέκι του Ζήση είναι η καλύτερη απόδειξη περί τούτου.

Κοκορέτσι, κοντοσούβλι και παϊδάκια είναι μερικά από τα πιάτα που έχουν κάνει το μαγαζί πόλο έλξης για ανθρώπους από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.

Ίδης 8

Ψ…art με θέα

Αυτό το μαγαζί έχει το πιο ωραίο βλέμμα της Καστέλλας. Απολαμβάνεις το φαγητό σου σε ένα ειδυλλιακό τοπίο όπου θάλασσα και ουρανός γίνονται το μαγευτικό φόντο.

Το πλούσιο μενού περιλαμβάνει πολλά θαλασσινά εδέσματα, άλλα κλασικά και άλλα πιο ασυνήθιστα. Η ποιοτική πρώτη ύλη το κάνει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της περιοχής – και όχι μόνο.

Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 60

Nest

Ντιζαϊνάτο και cosy, ανήκει σε αυτά τα εστιατόρια που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή. Roof top και όλα στο… τοπ!

Comfort, μοντέρνα κουζίνα, που αναδεικνύει τη φρέσκια, εποχική κουζίνα με την Ελλάδα και τη Μεσόγειο να πρωταγωνιστούν.

Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 109