Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με το γερανοφόρο όχημα της ΕΛΑΣ που προσπάθησε να διαφύγει από το μπλόκο που πήγαιναν να στήσουν κουκουλοφόροι στην Ακαδημία, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη. 

Ο οδηγός του γερανού, βλέποντας ότι υπάρχει κινητικότητα μπροστά και πάνε να του κλείσουν το δρόμο με δύο κάδους, αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, χτυπά τους κάδους και φεύγει από το σημείο με έναν τουλάχιστον πολίτη να τραυματίζεται από τον κάδο.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της Αστυνομίας, μίλησε για το συμβάν λέγοντας πως «εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η διαδήλωση κι αποχωρούσαν και τα υπηρεσιακά οχήματα. Κάποιοι ήθελαν να προπηλακίσουν τον οδηγό με τον γερανό, εκείνος το κατάλαβε. Αυτοί του έκαναν ντου και από αριστερά και από δεξιά με τους κάδους. Ο κάδος ρίπτεται στο όχημα, κι επειδή είναι πλαστικός έκανε «γκελ» κι επέστρεψε σ’ αυτόν που τον έσπρωξε στον γερανό. Ο οδηγός, ανέπτυξε ταχύτητα, είχε κενό, είχε ορατότητα κι έφυγε. Κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να πάνε να του την πέσουν. Οπως ενημερώθηκα από τις δηλώσεις του οδηγού, φοβήθηκε πανικοβλήθηκε κι επιχείρησε να φύγει. Είχε ορατότητα κι όταν είδε ότι πήγαν να τον κλείσουν, επιτάχυνε».

Για τον τρόπο αντίδρασής του τόνισε: «Δεν έπρεπε να αναπτύξει ταχύτητα. Επρεπε προσεκτικά να συνεχίσει την πορεία του και να εμβολίσει τους κάδους σιγά σιγά. Ο πανικός τον έκανε και πάτησε το γκάζι. Εγώ δεν θα πατούσα γκάζι» κατέληξε ο Σταύρος Μπαλάσκας.