Ενώπιον της εισαγγελίας ανηλίκων θα εμφανιστεί στις 3 Φεβρουαρίου ο πάτερ Αντώνιος για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου. Ενδέχεται να ζητήσει νέα προθεσμία, βέβαια, προκειμένου να ετοιμαστεί καλύτερα η απολογία.

Την ίδια ώρα, ο πάτερ Αντώνιος φέρεται να είναι σε δύσκολη κατάσταση, με το περιβάλλον του να υποστηρίζει τα εξής λεγόμενα του:  «Είμαι σε άθλια κατάσταση. Έχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην Κιβωτό εργαζόμενων και εθελοντών».

Μπαλάσκας για πάτερ Αντώνιο: «Δεν έχει σταματήσει η μισθοδοσία του»

Από την άλλη, ο Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» σχετικά με την κατάσταση του πάτερ Αντώνιου, πως «δεν έχει σταματήσει η μισθοδοσία του, απλά υπάρχει μείωση. Τουλάχιστον να έχει να φάει» και πρόσθεσε:

«Και να έχει κρύψει χρήματα, η ουσία είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε βιοπορισμό, το οποίο είναι δικονομικά δεν είναι θετικό το να βγαίνει και να δείχνει ένα κακόμοιρο προφίλ. Δεν είναι καλό για την έρευνα, γιατί πολλές φορές μπορεί να στρέψει τη δημόσια άποψη και τη δημόσια κοινή γνώμη ακόμα και κατά των αρχών».