Αρνείται κάθε ανάμειξη με φερόμενο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου η ΕΛ.ΑΣ.

Με ανακοίνωση του Αρχηγείου, οι Αρχές δηλώνουν πως καταγγελλόμενος τραυματισμός γυναίκας δεν προήλθε από τις δυνάμεις Καταστολής.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (8/3) σημειώθηκαν σχετικά μικρής έκτασης επεισόδια, ανίκανα να επισκιάσουν τη σημαντική και μαζική εκδήλωση.

Μία γυναίκα, κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση από μέλος των ΜΑΤ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την περιγραφή της, όπως ανέφερε η ίδια. Όπως προκύπτει από ανάρτηση του δημοσιογράφου Αλέξη Δαλούμη, η 28χρονη είπε πως την χτύπησαν «αυτοί με τα χακί».

https://twitter.com/AlexisDaloumis/status/1633788562469527552?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1633788562469527552%7Ctwgr%5E8e8ebdfadb7aaea2455bc6ee1eaac9e75ab9c30d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.efsyn.gr%2Fellada%2Fkoinonia%2F381338_elas-gia-tis-dolofonikes-epitheseis-den-einai-ayto-poy-blepete

Η νεαρή γυναίκα περιέγραψε με τρόμο την εμπειρία της: «Το πέταξαν πάνω μου (σ.σ. αναφερόμενη σε πυρομαχικά καταστολής). Μετά πέταξαν δακρυγόνα και δεν μπορούσα να τρέξω… Η δασκάλα τούς φώναζε “πηγαίνετε προς το Θησείο” και τα παιδιά έτρεχαν. Είχαν φοβηθεί. Σκέψου ότι φοβήθηκα εγώ που είμαι 28. Τα παιδιά τι θα έπαθαν; Το έριξαν πάνω μου. Θα μπορούσα να ήταν πάνω στο πρόσωπό μου».

Σε περιστατικό αστυνομικής βίας όμως, αποδίδεται και η εικόνα μίας ματωμένης μεσήλικης γυναίκας. Η φωτογραφία είναι από το Associated Press και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

περιστατικό αστυνομικής βίας
AP / Iason Raissis

Η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της «φωτογραφίζει» κάποιο φερόμενο περιστατικό αστυνομικής βίας, αρνούμενη την ευθύνη, ενώ σημείωσε πως καμία τέτοια καταγγελία δεν έχει υπάρξει σε οποιαδήποτε υπηρεσία της.

Η ανακοίνωση για το περιστατικό αστυνομικής βίας: «Αναφορικά με περιστατικό που περιγράφεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφορά τραυματισμό γυναίκας από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδήλωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα ουδεμία καταγγελία για τραυματισμό από οποιαδήποτε αιτία έχει υποβληθεί σε Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εν λόγω ανάρτηση θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθεί».