Update: Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το ειρηνικό συλλαλητήριο για τα θύματα και τους τραυματίες του μοιραίου δυστυχήματος στα Τέμπη. Ενώ βρισκόταν προς το τέλος του, έκαναν την εμφάνισή τους ομάδες «γνωστών αγνώστων», οι οποίοι επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις αμαυρώνοντας τη διαδήλωση των συμπολιτών τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν 10.000 άνθρωποι, με 200 εξ αυτών «να εκτοξεύουν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα».

Φωτογραφίες από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι

Σύνταγμα επεισόδια
Σύνταγμα επεισόδια
Σύνταγμα επεισόδια
Σύνταγμα επεισόδια
Σύνταγμα επεισόδια

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη, με χιλιάδες κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή η πλειονότητα των διαδηλωτών έχει αποχωρήσει και πλέον έχουν απομείνει μικρές ομάδες που έχουν δημιουργήσει τις εντάσεις.

Οι πρώτες εντάσεις σημειώθηκαν στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ωστόσο τώρα οι αναταράξεις έχουν μεταφερθεί στην Πανεπιστημίου. Μια ομάδα που είχε καλυμμένα τα πρόσωπα, επιτέθηκε με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ οδηγούν τώρα τους ταραχοποιούς προς την Ομόνοια.

Σημειώνεται πως το ειρηνικό συλλαλητήριο ξεκίνησε με πλήθος κόσμου, ενώ οι εργαζόμενοι του Μετρό και του ΗΣΑΠ, παρά την 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν για σήμερα, λειτούργησαν τους συρμούς από τις 09:00 έως τις 16:00, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ενταση προκλήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή, ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο πανό διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών, απώθησαν τους διαδηλωτές και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε και το πανό στο οποίο αναγράφονταν «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Δελή, επρόκειτο για “μία συμβολική ενέργεια καταγγελίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που έγινε στα Τέμπη”.

Με αφορμή την “άγρια και απρόκλητη βία που δέχτηκαν”, όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, “τα μέλη και ο βουλευτής του κόμματος” καλεί σε συγκέντρωση το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο και πορεία στη συνέχεια.

(Κεντρική Φωτογραφία: Twitter)